Af - 12/08-14 20:14

Sommerferien bruger man da i et auditoriumSommerferien bruger man da i et auditorium

Selv om det er midt i sommerferien, går studerende i skole med et smil på læben på Københavns Universitet.

storybild

‘Global Health Challenges’ får dobbelt så mange ansøgninger om deltagelse, som der er plads til på kurset. (Billede: Lasse Bak Mejlvang)

Kalenderen viser starten af august, og i Københavns Universitets bygninger er både gangene og gården mennesketomme.

Det er ikke til at regne ud, at der faktisk er undervisning i gang på universitetet. Klokken 12 går dørene til gården imidlertid op, og studerende strømmer ud i solskinnet.

De er på sommerskole på kurset ‘Global Health Challenges’, hvor 75 studerende fra 28 lande tager to ugers sommerskole med fokus på udfordringer inden for global sundhed. Det betyder undervisning ni timer om dagen i to uger.

- Fordi de her kurser er relativt korte, er de også ret intense, og de studerende har tendens til at være meget engagerede og passionerede, og vi har for det meste omkring 100 procent fremmøde, siger Alessandro Demaio, der er adjunkt ved Institut for International Sundhed, Immunologi og Mikrobiologi på Københavns Universitet og står for kurset.

Han har tidligere holdt foredrag på sommerskolen, men står altså nu for at koordinere hele forløbet, der har både danske og internationale studerende og foredragsholdere.

- Vi har fået feedback fra de studerende, der siger, at sommerskole her i Danmark har tendens til at være mere omfattende. Et mere fuldt program med vores lange dage. Og vi er meget heldige med de dygtige undervisere, vi kan få ind fra udlandet,« siger adjunkten.

I frokostpausen samler de studerende sig i små grupper på bænke, græs og trapper, hvor de nyder solen, indtil de skal til forelæsning igen. I en af grupperne er der studerende fra både Danmark, Australien, Storbritannien og USA.

- Jeg er taget herover for at få mere viden på det her område og møde folk, der har samme interesser som mig,« siger Santiago Gonzales, der kommer fra Colorado i USA og har studeret biokemi i tre år.

Han har været på en anden sommerskole i Storbritannien, inden han kom hertil, og han synes, at indholdet på sommerskolen på Københavns Universitet er mere komplekst. Ligesom de medstuderende, han spiser frokost med, er han her for at lære om global sundhed på sommerskolen, fordi han ikke får specifik undervisning i emnet til daglig.

Også de danske studerende fortæller, at det er deres interesse for udfordringer ved global sundhed, der gør, at de er her.

- Jeg har ikke indtryk af, at der er nogen, der kun gør det for at tjene ekstra point,« siger Anja Jørgensen, der til daglig læser medicin på Københavns Universitet.

De danske studerende har ikke måttet rejse lige så langt, men det betyder ikke, at deres tilgang til kurset er mindre dedikeret, fortæller Allesandro Demaio. Han ser derimod, at alle deltagere på kurset er særdeles engagerede. Det viser de ved at deltage i både undervisning, frivillige workshop og sociale arrangementer om aftenen. Her giver universitetet blandt andet grupper af studerende mulighed for at spise middag med en forelæser.

De danske studerende giver udtryk for, at de får meget ud af at omgås studerende og forelæsere fra udlandet.

- Det er virkelig dejligt at møde ligesindede folk, og en af grundene til, at jeg valgte at læse medicin, er det globale perspektiv, og det er der ikke noget af i medicinuddannelsen her i Danmark,« siger 26-årige Anja Jørgensen.

Selv om de studerende er enige om, at det giver mening at være her i stedet for på stranden, er det ikke alle, der deler den opfattelse.

- Alle mine venner fra universitetet syntes, at jeg var skør, da jeg sagde, at jeg valgte at tage sommerskole,« siger Anja Jørgensen.

De andre i gruppen nikker og siger, at de har oplevet samme reaktion fra deres venner. Her er de imidlertid blandt ligesindede, og der er ingen brok, da frokostpausen slutter et kvarter tidligere end normalt, fordi forelæsningen før pausen gik over tid. I stedet tager de studerende plads i auditoriet. Her skal en professor fra det prestigefyldte amerikanske universitet Harvard holde forelæsning. Fordi kurset ligger i ferien, har det været muligt at få særligt dygtige forelæsere til at komme, og de studerende griber chancen for at notere ivrigt.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk realitystjerne jubler: 'Jeg har...
bt.dk
Flere nye tilfælde af frygtet sygdom...
bt.dk
Bror til fransk politihelt: Han...
bt.dk
Sanne Salomonsen: Derfor bliver...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx