Af - 27/06-16 21:38

Sådan sparer du penge på bilforsikringenSådan sparer du penge på bilforsikringen

Hvis du skruer op for selvrisikoen, kan du skære over 4.000 kroner af prisen på bilforsikringen om året.

storybild

Der kan være mange penge at spare på bilforsikringen, hvis man skruer op for selvrisikoen. Men det kan blive en dårlig forretning, hvis man skader bilen voldsomt. (Billede: scanpix)

Hører du til dem, der aldrig får så meget som en ridse i lakken på bilen, skal du måske overveje at skrue op for selvrisikoen på din bilforsikring. Hvis man i dag har en kasko- og ansvarsforsikring med en selvrisiko på nul kroner og i stedet vælger en forsikring med en selvrisiko på omkring 7.000 kroner (5.964-8.000 kroner afhængigt af selskab), kan man gennemsnitligt skære hele 4.230 kroner kroner af den årlige præmie.

Det viser en undersøgelse, som prissammenligningstjenesten Samlino.dk har foretaget.

Kører man skadesfrit i fem år, kan man altså spare omkring 20.000 kroner, hvis man er parat til at påtage sig en større del af risikoen og værkstedsregningen, hvis man man eksempel glider af vejbanen om vinteren og påfører bilen skader for et stor beløb.

Er du interesseret i iværksætteri, privatøkonomi og forbrug, og vil du opdateres med historier om disse emner, så like MX PENGE her

- Når du skal vælge størrelsen på din selvrisiko, bør du især overveje, hvor hård en økonomisk byrde en skade vil være for din privatøkonomi. Har du plads til et uheld i din økonomi på den korte bane, vil det over mange år ofte betale sig at have en høj selvrisiko, da du kan spare flere tusinde kroner om året ved at vælge den høje selvrisiko, lyder vurderingen fra Samlino.dk-direktør Kristian Pitzner Jørgensen.

Eksempelvis koster det 9.530 kroner inklusive samlerabat om året for en 27-årig mand fra Frederiksberg at forsikre sin syv år gamle Golf hos Gensidige, hvis han vælger en selvrisiko på nul kroner.

Svært at gennemskue forsikring ved huskøb
Svært at gennemskue forsikring ved huskøb

Vælger han i stedet en selvrisiko på 6.800 kroner hos samme selskab, falder den årlige præmie til 5.794 kroner.

LÆS OGSÅ: Det er dyrt at arbejde med hænderne

LÆS OGSÅ: Hver sjette rejser uden rejseforsikring

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx