Af - 21/01-14 08:01

Find en uddannelse, du synes er sjovFind en uddannelse, du synes er sjov

Anders Eggert er en af verdens bedste håndboldspillere. Og så må han varetage byggeriet af broer.

storybild

Håndboldspilleren Anders Eggert er uddannet diplomingeniør. Selv om han ikke bruger uddannelsen til noget, er han meget stolt af, at han fik den. (Billede: Polfoto)

Anders Eggert er en af verdens bedste håndboldspillere. Og så må han varetage byggeriet af broer.
Når karrieren på håndboldbanen ender, kunne Anders Eggert søge tjansen med at bygge en fast forbindelse over Femern Bælt.

Manden med Danmarks mest omtalte læg – en rekord, han givet vil holde hele året, medmindre der sker noget med Michael Laudrups – og en af håndboldverdenens bedste venstrefløje er nemlig også uddannet diplomingeniør fra Ingeniørhøjskolen i Aarhus.

- Jeg blev fuldtidsprofessionel, da jeg skiftede fra Silkeborg/Voel til GOG i 2003. I sommeren 2002 startede jeg på diplomingeniøruddannelsen, og jeg blev færdig i januar 2007, fortæller han.

- Det tog mig lidt længere tid, både fordi jeg undervejs flyttede studiet til Odense, hvor nogle fag var bygget anderledes op og lå oven i min træning, og fordi jeg tit var væk på grund af håndbolden. Senere flyttede jeg tilbage til Ingeniørhøjskolen i Aarhus, hvor jeg har min eksamen som bygningsingeniør fra.

Umiddelbart lå det ikke i kortene, at det var den uddannelsesvej, Anders Eggert skulle gå.

- Min mor er bankdame, og min far er skolelærer, men jeg har altid syntes, det var sjovt at bygge noget, og jeg troede længe, jeg skulle være tømrer. Men det job passede dårligt med håndbolden. Jeg har altid været bedst til det naturvidenskabelige, så jeg gik på HTX, der er en mellemting mellem gymnasiet og teknisk skole og i princippet tilrettelagt til, at man går ingeniørvejen bagefter, fortæller han.

- Og så er min storebror også bygningsingeniør. Han var to år længere end mig, og uden ham havde jeg ikke gennemført uddannelsen, fordi jeg var så meget væk. Han var en kæmpe hjælp, og der er nogle, der joker med, at han har taget uddannelsen to gange.

Anders Eggert har dog ingen planer om at bruge uddannelsen til noget. Der er allerede nok at knokle med, når håndbolden en dag lægges på hylden.

- Jeg er den type, der skal have noget at rive i. Nogle gange sidder du i en bus ni timer på vej til kamp og ni timer hjem, og der er nogle gode til at læse eller se en film. Det er jeg ikke. Jeg er nødt til at lave noget. Så jeg har efterhånden fire firmaer, som jeg blandt andet kan passe på de ture.

Han har dette gode råd til dem, der står for at skulle vælge deres retning for deres videre færd i uddannelsessystemet.

- Find noget, der er sjovt ... Nu bruger jeg ikke min uddannelse til så meget, men jeg er voldsomt stolt af, at jeg fik den, og der var det vigtigt, at jeg også syntes, det var spændende. Du er selvfølgelig nødt til at se lidt på jobmulighederne bagefter, men hvis du ikke vælger en retning, du kan se dig selv i bagefter, og som du synes er sjov, så bliver det altså en lang vej.

LÆS OGSÅ: Eggert: Jeg vil skyde straffe

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

I denne uge er der fest på...
bt.dk
Efter hård kritik af...
bt.dk
Tricktyvene er gået digitalt: Køber...
bt.dk
Dansk læge: Populær myte om kvinders...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx