Af - 30/07-15 20:51

Han har søgt ind på den uddannelse, der har fået færrest ansøgere i årHan har søgt ind på den uddannelse, der har fået færrest ansøgere i år

Han drømmer om at bygge en skyskraber i Dubai. Derfor har René Andersen søgt ind på studiet 'Installatør VVS'. Uddannelsen, der har fået færrest ansøgere.

Bildstrecke im Grossformat »

Fakta om uddannelsen 'Installatør VVS' Hadsten med studiestart til sommer.

Ansøger- og optagelsestallene for studierne i Danmark er blevet offentliggjort. Næsten hver fjerde ansøger er ikke kommet ind på et studie, men der er også uddannelser, som skriger på ansøgere.

'Installatør, VVS' i Hadsten på Erhvervsakademi Dania er den uddannelse, der har fået færrest ansøgere til septemberstart - og som alligevel bliver oprettet. Kun seks personer er blevet optaget på linjen, og en af dem er René Andersen.

Han glæder sig mest af alt til at få nogle gode klassekammeraet. På trods af sine forventninger bliver han ikke slået ud af at få af vide, at han måske kun kommer til at gå i klasse med fem personer:

Jeg har det super godt med, at vi er få på holdet, for det giver mere undervisningstid til den enkelte. Det er jo ligesom i folkeskolen: Der er én lærer uanset hvor mange elever, der er i klassen.
Det siger René Andersen.

LISTE: Disse studier har stadig ledige pladser
LISTE: Disse studier har stadig ledige pladser

Han er 40 år og blev i 2011 uddannet VVS'er. Men et dårligt knæ betyder, at han ikke længere kan se sig selv kravle rundt i krybekældre og lave de almindelige praktiske VVS-opgaver, der byder på mange skiftende arbejdsstillinger.

- Jeg håber, at jeg som færdiguddannet kan sidde på et kontor eller komme ud som overmontør på pladserne. Jeg vil også gerne arbejde i udlandet. Jeg kunne godt tænke mig at bygge en skyskraber i Dubai, siger René Andersen.

Lis Randa, der er rektor for Erhvervsakademi Danias rektoriat i Randers (Hadsten-afdelingen), der udbyder uddannelsen 'Installatør VVS', er ikke overrasket over studiets få ansøgere:

Jeg vidste godt, vi ikke ville få mange ansøgere. Der skal ske noget, vi kan ikke blive ved med at starte hold op med fem-seks stykker. Men vi synes ikke, der er en dårlig uddannelse, for vi kan jo se, at de færdiguddannede får gode jobs.

TOP 5: De MEST og MINDST søgte studier
TOP 5: De MEST og MINDST søgte studier

Hendes egen forklaring på, hvorfor 'Installatør VVS' har fået så få ansøgere er, at de udlærte i den grunduddannelse, som 'Installatør VVs' kræver, allerede er i job.

Hun håber dog på, at der vil komme omkring ti ansøgere til uddannelsen hen over august.

Flertal af danskerne vil skære i brødløse uddannelser
Flertal af danskerne vil skære i brødløse uddannelser

Til næste år vil Lis Randa og hendes kolleger tænke på, hvordan de kan vinkle uddannelsen mere attraktiv. Hun forslår selv, at uddannelsen måske i fremtiden kan afvikles, så den bliver mere fleksibel for de studerende. Eventuel med mulighed for at beholde sit job ved siden af studierne.

LÆS OGSÅ: Studerende: Studietal er udtryk for spareøvelse

LÆS OGSÅ: Studerende vil kvitte studiejob på grund af ny reform

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nu får kokain-dommen konsekvenser for...
bt.dk
Første dom i Se og Hør-sag - kendis...
bt.dk
'Jeg er nervøs': Linses B&B åbner i...
bt.dk
Voldsmand fra tog efterlyses: Har du...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx