Af - 07/06-16 11:17; Opdateret: 07/06-16 12:03

Det er dyrt at arbejde med hænderneDet er dyrt at arbejde med hænderne

Kontorarbejdere slipper langt billigere i forsikring end håndværkere, viser pristest. Stilladsarbejder skal arbejde flere dage mere end kontorarbejderen bare for at tjene penge til sin ulykkesforsikring.

storybild

Det er dyrt at arbejde i højden. En ulykkesforsikring er markant dyrere for håndværkere og stilladsarbejdere end for eksempelvis kontorarbejdere, viser pristjek. (Billede: scanpix)

Det giver ikke bare klemmelus og blå mærker at være tømrer, murer eller stilladsarbejder. Det koster også dyrt på forsikringsbudgettet. Der er nemlig stor forskel på, hvor meget man skal slippe for en ulykkesforsikring, alt efter hvilken type job man har.

Mens en stillesiddende kontorarbejder gennemsnitligt skal betale 1.391 kroner om året for en ulykkesforsikring med en dækning på en million kroner for varige mén, skal en jævnaldrende stilladsarbejder lægge en del flere time på jobbet for at skrabe penge samme til en ulykkesforsikring, som gennemsnitligt koster 4.149 kroner - eller helæe 2.758 kroner mere end kontorarbejderens.

Hver femte får del i 750 millioner kroners forsikringsbonus
Hver femte får del i 750 millioner kroners forsikringsbonus

Det viser en undersøgelse, som prissammenligningstjenesten Samlino.dk har foretaget.

Med en timeløn på omkring 200 kroner, skal stilladsarbejderen arbejde omkring 20 timer mere end kontorarbejderen med en tilsvarende timeløn for at tjene penge til sin ulykkesforsikring, og er han kunde hos Nykredits forsikringsselskab, som er det dyreste selskab i testen, skal han knokle op mod en uge ekstra i højden alene for at skaffe penge til sin forsikring.

Vi styrter på skibakken med sprit i blodet
Vi styrter på skibakken med sprit i blodet

- Der er store udsving i prisen, hvis man sammenligner et lavrisikojob med et højrisikojob. Risikoen for en stor udgift for forsikringsselskaberne er i høj grad bundet op på, hvilket job kunden har, hvilket naturligt smitter af på prisen på forsikringen, siger direktør i Samlino.dk Kristian Pitzner-Jørgensen.

Men selv inden for samme jobtype, kan der være mange penge at spare. Hvis stilladsarbejderen tegner sin ulykkesforsikring hos Codan frem Nykredit, kan kan skære hele 2.937 af regningen, viser prissammenligningen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx