Af - 04/02-14 08:14

Kombinér musik og fysik på HTXKombinér musik og fysik på HTX

Det er vel de færreste, der forbinder teknisk skole med musik, men det ændres nu på CPH West med den nye studieretning Media- & Soundproduction.

storybild

Studieretningen er især for dem, der vil arbejde med musik. (Billede: Per Johansen)

Kan en ingeniør arbejde med musik? Og spiller matematik, fysik og musik overhovedet sammen? Ja, siger de på CPH West i Ishøj, hvor den nye studieretning Media- & Soundproduction forener HTX-uddannelsens naturfaglige og teknologiske udgangspunkt med den mest populære af alle kreative sysler. En kombination, som vicerektor og leder af HTX Knud-Erik Hansen ikke finder unaturlig.

- Naturfaglige fag er i sig selv meget kreative, og teknologi, som er et profilfag på HTX, er yderst kreativt. Et Ole Opfinder-fag. På den nye studieretning kombinerer du det kreative musikfag med den tekniske side, som igen vil kunne gøre kreativiteten endnu bredere, siger han og påpeger, at du heller ikke vil blive en god ingeniør, hvis du ikke er kreativ.

Selv om Media- & Soundproduction er åben for alle, understreger Knud-Erik Hansen, at man skal have stor interesse for medier og lyd, for at skoletiden vil blive meningsfuld. Og interessen er der.

- Vi har en del elever, der spiller i forskellige band, og det har ofte været et ønske fra vores elever, at de fik mulighed for at arbejde med musik.«
»Vi har rigtig mange elever, der vil vælge at læse til ingeniør på DTU, og der vil denne studieretning give dem endnu en mulighed for at vælge retning og læse til lydingeniør, men mulighederne videre kunne også være en uddannelse inden for lyd og akustik, music management og lys- og lydteknik, siger Knud-Erik Hansen og fortæller, at eleverne ud over musik vil komme til at arbejde med lyd til film, computerspil og reklamer på den nye studieretning.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Atlético var én mand nede: Så dukkede...
bt.dk
FCM-træner med hård kritik: 'Det...
bt.dk
23-årige Maria er kristen og går med...
bt.dk
Boligsælgere kræver mere: De...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx