10/03-16 21:51

Udenlandsk samler betaler en million for dansk taburetUdenlandsk samler betaler en million for dansk taburet

En taburet af møbelsnedker Peder Moos er torsdag solgt for over en million kroner hos Bruun Rasmussen.

storybild

Hammerslaget lød på 860.000 kroner, men med salær og afgift lød prisen for denne skammel på over en million kroner. Skamlen er lavet af den danske møbelsnedker Peder Moos i 1948. (Billede: Free/Bruun Rasmussen)

Hammerslaget lød på 860.000 kroner, da auktionshuset Bruun Rasmussen torsdag havde en taburet af den danske møbelsnedker Peder Moos på auktion.

Men den samlede regning for køberen af taburetten ender på over en millioner kroner, når der er regnet salær og afgift med, oplyser Bruun Rasmussen i en pressemeddelelse.

- Det er en køber fra udlandet, og det er vores klare indtryk, at den er gået til en passioneret samler, siger Peter Kjelgaard, leder af Bruun Rasmussens afdeling for design og kunsthåndværk i det 20. århundrede.

- Det er en kunde, vi kender fra tidligere, tilføjer han.

Ifølge Peter Kjelgaard er taburetten den hidtil dyreste hos Bruun Rasmussen.

Den er lavet af træsorten riopalisander og har et sæde af buksbom. Peder Moos, som døde i 1991, snedkererede taburetten i 1948.

Ifølge Peter Kjelgaard var der stor international interesse for møblet, der forud for auktionen var udstillet i Paris og London.

- Det er også et møbel i en exceptionel håndværksmæssig kvalitet, som taler til samlere med indgående kendskab til den danske designtradition, siger Peter Kjelgaard.

Taburetten var på forhånd vurderet til 400.000-600.000 kroner.

Torsdagens designauktion bød på flere hammerslag af de helt dyre – blandt andet gik et par stole af møbeldesigneren Finn Juhl til 370.000 kroner, et svensk håndvævet tæppe til 125.000 kroner og en stentøjsskål af keramikeren Alev Siesbye til 150.000 kroner.

I oktober 2015 blev et stort spisebord af Peder Moos solgt i London for over seks millioner kroner.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dette må du ikke gøre, når du går i...
bt.dk
Asger var alene - pludselig sad armen...
bt.dk
Efter makabre drab på 3-årig og...
bt.dk
Charlotte er alenemor til syv:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx