Af Ritzau - 08/06-16 09:29; Opdateret: 08/06-16 14:50

Boligkøbere har fået lidt færre huse at vælge imellemBoligkøbere har fået lidt færre huse at vælge imellem

Der er færre huse til salg på markedet. Samtidig stiger priserne, viser tal fra Realkreditrådet og Boligsiden.

storybild

Der bliver færre huse at vælge imellem for køberne, der også må have flere penge op af lommen. (Billede: Free/Colourbox)

Der er i alt 38.776 huse til salg på det danske landkort. Det er 565 færre end samme tid sidste år, viser Realkreditrådets udbudsstatistik for maj 2016.

Tendensen i det meste af landet er, at huskøberne har færre boliger at vælger imellem. Dog er der lidt flere huse til salg i Øst- og Nordsjælland samt i København, når man sammenligner med maj sidste år.

- Det tyder på, at efterspørgslen er forholdsvis høj, og at det rent faktisk lykkedes at nedbringe lageret af parcel- og rækkehuse, siger Mikkel Høegh, boligøkonom i BRFkredit.

Mens der bliver færre huse til salg, stiger priserne. Det seneste år er udbudspriserne på huse steget med 3,3 procent.

- Udbudspriserne på huse er steget næsten uafbrudt måned for måned det seneste år. Juli og december er faktisk de eneste måneder sidste år, hvor priserne ikke er steget, siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet, i en pressemeddelelse.

Samtidig viser Boligsidens Markedsindeks, der tager udgangspunkt i ejendomsmæglernes egne indberetninger, at salgsprisen for huse i maj i gennemsnit var 12.737 pr. kvadratmeter. Det er omkring 450 kroner mere end i maj 2015.

Ifølge Boligsiden er der fremgang i alle regioner. Region Midtjylland havde den mindste stigning på 0,7 procent, mens Region Sjælland lå stærkest med en stigning på tre procent.

- I årets første måneder havde Syd- og Vestsjælland som den eneste landsdel flere hussalg sammenlignet med samme periode i 2015, og nu stiger priserne markant i forhold til resten af landet, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, i en pressemeddelelse.

- Samtidig er salgstiden i Region Sjælland faldet med 4,6 procent den seneste måned og er kommet under 200 dage. Meget peger på, at det er en region, hvor boligmarkedet netop nu er i fremgang, siger hun.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx