19/09-17 09:01

Amnesty: Suu Kyi stikker hovedet i busken fra rædslerAmnesty: Suu Kyi stikker hovedet i busken fra rædsler

Rohingyaer flygter fra Myanmar, men landets leder tager ikke ansvar, lyder det fra menneskeretsgruppe.

Bangkok. Myanmars leder, Aung San Suu Kyi, fordømte tirsdag morgen dansk tid volden i Myanmars Rakhine-stat mod det muslimske mindretal rohingyaerne.

Men hendes melding får ikke klapsalver med på vejen fra Amnesty.

- Aung San Suu Kyi har i dag vist, at hun og hendes regering fortsat stikker hovedet i busken, når det kommer til rædslerne, der lige nu finder sted i Rakhine.

- Nogle gange var talen nærmest en blanding af usandheder og at en bebrejdelse af ofrene, siger James Gomez, Amnestys regionale direktør i Sydøstasien og Stillehavsregionen i en skriftlig udtalelse.

I sin tv-transmitterede tale tirsdag sagde Aung San Suu Kyi, at hun er dybt bekymret for alle borgere, der lider under konflikten i Rakhine-provinsen.

Hun tog samtidig afstand fra alle "krænkelser mod menneskerettighederne", der har fundet sted under den eskalerende konflikt.

Flere end 400.000 rohingya-muslimer er flygtet fra Myanmar, efter at militærstyret i landet lancerede en offensiv i Rakhine sidst i august.

Siden er de internationale fordømmelser væltet ned over landet.

Men Aung San Suu Kyi siger, at hun ikke frygter internationale undersøgelser i forbindelse med krisen.

Den melding giver Amnesty dog ikke meget for. James Gomez peger blandt andet på, at Myanmar har afvist at samarbejde med FN om at undersøge situationen i Rakhine nærmere.

Rohingya-muslimerne er et mindretal i det overvejende buddhistiske Myanmar. FN siger, at de er udsat for massiv undertrykkelse af styret i landet.

De betragtes som illegale indvandrere, selv om de har boet i landet i flere generationer. De har ikke ret til at få statsborgerskab i landet.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billedet: 'Årgang 0'-Stephanie...
bt.dk
Emmas billede er blevet misbrugt igen...
bt.dk
Sarah Louise delte vovet billede på...
bt.dk
Influenza-epidemi presser sygehuse:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx