26/10-17 20:30

Hver femte lastbil skal til syn efter kontrol i NordjyllandHver femte lastbil skal til syn efter kontrol i Nordjylland

Det var typisk lastbilers bremser, den var gal med, da Nordjyllands politi lavede kontrol med store køretøjer.

Aalborg. Politiet i Nordjylland har onsdag og torsdag kontrolleret lastvogne og dyretransporter flere steder i politikredsen.

På næsten hver femte lastbil, som politiet har standset i forbindelse med kontrollen, blev der konstateret fejl og mangler.

De er derfor blevet indkaldt til syn, fortæller Claus Kjær-Pedersen, politikommissær i Nordjyllands Politi.

Politiet kontrollede omkring 120 lastbiler, og 24 skal til syn.

- På både de indenlandske og udenlandske lastvognstog handler de typiske fejl og mangler om bremser, fortæller Claus Kjær-Pedersen.

- Det betyder ikke, at de ikke kan bremse, men de overholder ikke lovens krav for at kunne køre på landevejen. De var ikke ved at falde fuldstændig fra hinanden, siger han.

Også 31 dyretransporter er blevet kontrolleret. Der var ingen problemer i forhold til dyrevelfærd, men der var enkelte overtrædelser af køre- og hviletidsreglerne.

Blandt andet opdagede politiet et forsøg på manipulation, fortæller Claus Kjær-Pedersen.

- Man har omgået reglerne ved at installere en teknikalitet i bilens ledningsnet. Det er noget vi ser oftere og oftere. Der er nogle, der forsøger at omgå køre- og hviletiden, så de kan snyde og køre flere timer i døgnet.

Samlet set er der foreløbig optaget rapporter i 50 tilfælde. Der kan dog komme flere sigtelser, fordi man i forhold til køre- og hviletid efterfølgende kigger nærmere på sagerne.

Kontrollerne er blevet foretaget i samarbejde med Skat, Fødevarestyrelsen, Færdselsstyrelsen, Det Veterinære Rejsehold, Nationalt Færdselscenter og andre politienheder.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

29-årig tv-kok Matt Campbell død...
bt.dk
Glemte et gratis æble i sin taske: NU...
bt.dk
Mål-Pål slog til: Hobro slog tamt...
bt.dk
Avicii døde pludseligt: Nu udtaler...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx