23/08-17 09:44

Kim Walls familie: Grænseløs sorg over dræbt datterKim Walls familie: Grænseløs sorg over dræbt datter

Den dræbte journalist Kim Walls mor mindes og hylder sin døde datter i et opslag på Facebook.

København. Først onsdag morgen kunne Københavns Politi slå fast, at den eftersøgte journalist Kim Walls dna matchede med den kvindekrop, der blev fundet i vandet ud for Amager mandag.

Dermed stod det også endelig klart for Kim Walls familie og venner, at der ikke længere var håb om at finde hende i live.

Det har fået svenskerens mor, Ingrid Wall, til på familiens vegne at skrive et indlæg på Facebook onsdag morgen, som flere tusinde mennesker allerede har reageret på eller delt.

- Det er med grænseløs sorg og forfærdelse, at vi har modtaget nyheden om, at resterne af vores datter og søster, Kim Wall, er blevet fundet.

- Katastrofens omfang er endnu ikke fuldt ud gennemsigtig, og der er stadig en række spørgsmål, der skal besvares, indleder hun indlægget med.

Moren fortæller også om de mange beskeder og hilsner, som er strømmet ind fra hele verden i forbindelse med Kim Walls forsvinden.

Kim Wall arbejdede som freelancejournalist over det meste af kloden, blandt andet på Marshall-øerne, hvor hun afdækkede konsekvenserne af et radioaktivt affaldslager.

- Hun gjorde det muligt for os at komme til jordskælvet i Haiti, til Uganda og Sri Lanka. Hun gav de svage, sårbare og marginaliserede mennesker et talerør.

- Den stemme ville der være brug for længe, længe endnu. Det kommer ikke til at ske nu, skriver moren.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx