11/11-17 12:22

Israels hær nedskudt syrisk drone i GolanhøjderneIsraels hær nedskudt syrisk drone i Golanhøjderne

Israels forsvarsminister, Avigdor Lieberman, siger, at hans land vil svare igen på enhver reaktion.

Jerusalem. Den israelske hær oplyser, at det lørdag har nedskudt en syrisk drone, som var på en rekognosceringsmission i de israelsk besatte Golanhøjder.

Dronen blev ramt af et Patriotmissil i den demilitariserede zone mellem den israelsk kontrollerede del og den syrisk kontrollerede del af området, hedder det.

Dronen var ifølge flere rapporter russisk-fremstillet, men oplysningerne er ikke blevet bekræftet.

Golanhøjderne er et bjergområde i det sydvestlige Syrien, der ligger på grænsen til Israel, Libanon og Jordan. Siden Seksdageskrigen i 1967, hvor størstedelen af den arabiske befolkning flygtede, har Israel holdt området besat.

I 1973 forsøgte Syrien forgæves at erobre højderne tilbage, og i 1981 besluttede israelerne ensidigt at annektere området.

Israels forsvarsminister, Avigdor Lieberman, siger, at Israel ser med stor alvor på situationen og vil svare igen på enhver reaktion.

- Vi holder det syriske regime ansvarligt for ethvert løsnet skud og enhver krænkelse af suverænitet, siger Lieberman i en erklæring.

Rusland greb ind i Syriens borgerkrig i 2015 for at hjælpe regimet omkring præsident Bashar al-Assad. Alliancen omfatter også Iran, Libanons Hizbollah-bevægelse og andre shiamuslimske militser.

Israel frygter, at en sejr til Assad vil betyde, at Iran får en permanent militær tilstedeværelse i Syrien, hvilket blandt andet vil styrke Hizbollah i Libanon.

Vi vil ikke tillade, at der etableres en shiamuslimsk akse med Syrien som den fremskudte base, siger Lieberman.

/ritzau/AFP

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Folk har sablet Tivoli ned for det i...
bt.dk
Derfor var Kim Walls forældre ikke...
bt.dk
Kim blev ulovligt undersøgt af en...
bt.dk
Peter Madsens dødsporno vist frem i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx