Af Niels Pedersen - 26/11-17 10:48

Rørende: Derfor brød Danmarks yngste borgmester ud i gråd til koncert Rørende: Derfor brød Danmarks yngste borgmester ud i gråd til koncert

Christina Krzyrosiak Hansen husker bilturene fra Holbæk til Københavns Lufthavn, som var det i går. Men ikke for det gode. For selvom hun kun var et barn dengang, vidste hun udemærket, at når der blev sat Elton John på bilradioen lidt uden for lufthavnen, var det snart tid til at tage afsked med faren. Igen.

I portrætudsendelsen Hvem er du på TV Øst fortæller Christina Krzyrosiak Hansen åbenhjertigt om det afsavn, hun led som barn, fordi faren i en periode på tre år hovedsaglig boede og arbejdede i Albanien, langt væk fra familiens gård lidt uden for Holbæk. Udsendelsen blev lavet i juni, hvor den 24-årige S-komet var borgmesterkandidat. En post hun sikrede sig efter det netop overståede kommunalvalg, hvilket gør Christina Krzyrosiak Hansen til Danmarks yngste borgmester nogensinde - og måske endda en fremtidig kandidat til posten som statsminister.

Det var i perioden 2000 til 2002 at Christina Krzyrosiak Hansens far arbejdede i Albanien for SID - det nuværende 3F. Hun var 7 år, da han tog af sted, og det var hårdt for den lille pige fra Holbæk, som havde et meget tæt bånd til sin far.

»Jeg savnede ham, og jeg manglede ham. Men på den anden side har jeg aldrig været så stolt af et andet menneske, som jeg var af min far,« siger Christina Krzyrosiak Hansen til TV Øst.

Hun husker, hvordan hun blev vildt misundelig på sine klassekammerater fra den nu nedlagte Østre Skole i Holbæk, når hun så dem gå i skolegården med deres fædre.

Hun vidste dengang ikke, hvad faren lavede i det østeuropæiske land flere tusinde kilometer væk, men når andre spurgte, fik de det svar, som Christina Krzyrosiak Hansen dengang havde overbevist sig selv om, var det rigtige: At han var i Albanien for at redde verden.

Faren var ofte hjemme på besøg under sin udstationering, men hver gang gik turen tilbage til Albanien igen, og særligt én tradition fra afskeden har sat sig dybe spor hos Christina Krzyrosiak Hansen: at den lille familie hørte den samme Elton John-sang hver gang bilen nærmede sig lufthavnen, og det snart var tid til at sige farvel til hendes elskede far.

Adspurgt om hvilken sang det er, kan hun ikke huske titlen præcis, men nævner, at den hedder noget med Yellow. Så det må næsten være evergreenen Goodbye Yellow Brick Road, familien Krzyrosiak Hansen hørte, kort før der skulle tages afsked med faren.

For et par år siden var de to til koncert med den britiske rock-legende i Tyskland, og det var et meget følelsesladet øjeblik, da han spillede netop dét nummer, der har så stor betydning for dem begge, fortæller hun.

»Da den sang kom på, tudede begge to helt utroligt meget,« siger Christina Krzyrosiak Hansen til Tv Øst.

Når hun i dag ser tilbage på de hårde år, hvor faren var udstationeret, mener Christina Krzyrosiak Hansen, at det var med til at gøre hende stærkere som person og skabe utroligt stærke bånd mellem hende og forældrene.

Christina Krzyrosiak Hansen overtager titlen som Danmarks yngste borgmester nogensinde fra Venstrepolitikeren Michael Aastrup Jensen, der i dag sidder i Folketinget. Han blev som 25-årig valgt som borgmester i Randers Kommune i 2001.

Tusinde tak for tilliden - det forpligter

Et opslag delt af Christina Krzyrosiak Hansen (@ckrzyrosiak) den

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Joachim og Marie besøgte Danmarks...
bt.dk
Dansk realitystjerne jubler: 'Jeg har...
bt.dk
Komiker langer ud efter politiker:...
bt.dk
Motorcyklist sendt til traumecenter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx