08/05-18 13:49

Boris Johnson kalder Brexit-toldplan for skørBoris Johnson kalder Brexit-toldplan for skør

Den britiske udenrigsminister går imod sin egen regering i opgør om toldsamarbejde.

London. Den britiske udenrigsminister, Boris Johnson, afviste tirsdag et forslag fra regeringen til en toldaftale med EU efter brexit som "skør" og blotlagde dermed igen en dyb splittelse mellem britiske ministre.

Johnson, som er en fremtrædende fortaler for Storbritanniens udtræden af EU, siger, at planen for en toldaftale, som støttes af premierminister Theresa May, ikke lever op til mange af løfterne omkring brexit.

- Hvis vi får dette nye told-partnerskab, så har vi et skørt system, hvor man ender med at skulle samle told ind til EU ved Storbritanniens grænser, siger Boris Johnson til dagbladet Daily Mail.

- Hvis EU indfører straftoldafgifter på et eller andet, og Storbritannien vil indføre det billigt, så er der intet at stille op, tilføjer han.

Med henvisning til løfter fra valgkampen op til brexit-folkeafstemningen siger Johnson:

- Der er ikke på den måde, hvorpå man kan genvinde kontrollen over ens handelspolitik. Det er ikke på den måde, at man genvinder kontrollen over ens love, og det er ikke på den måde man genvinder kontrollen over ens grænser.

Et toldsamarbejde er en af to muligheder, som Mays regering har foreslået i forhold til toldområdet. Det betyder, at Storbritannien vil fortsætte med at opkræve EU-tariffer for varer til medlemslande af EU.

En britisk minister har sagt, at regeringen formentlig skal bruge et par uger på at tage stilling til spørgsmålet.

/ritzau/AFP

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Trump aflyser møde med Nordkorea
bt.dk
Profil afslører Ståles barske...
bt.dk
Brøndby-boss kommer med overraskende...
bt.dk
Flyttede 17 dage før samlever døde:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx