29/07-17 14:25; Opdateret: 29/07-17 15:10

V og DF vil have FN til at blande sig mindre i asylsagerV og DF vil have FN til at blande sig mindre i asylsager

FN har ti gange på et år kritiseret Flygtningenævnet. Hverken Venstre eller DF vil handle på kritikken.

København. Ti gange på et år har FN-komitéer kritiseret afgørelser i Flygtningenævnet, som er de danske asylmyndigheders øverste instans.

Men kritikken skal ikke følges op med handling, mener Venstres udlændinge- og integrationsordfører, Marcus Knuth.

- Der er andre organisationer, som har kritiseret os før, men vi kommer ikke til at ændre en millimeter i vores udlændingepolitik. Vi har en demokratisk opbakning til vores politik, og så er den ikke længere, siger han.

Heller ikke udlændinge- og integrationsordfører Martin Henriksen (DF) synes, at der skal handles på kritikken.

- Vi har ikke tænkt os at foretage os noget på baggrund af den kritik, der kommer fra FN.

- Faktisk synes vi, at Flygtningenævnet er for gavmilde, når asylansøgere får tildelt opholdstilladelser i Danmark, siger han.

Den seneste kritik kom ifølge Information fra FN's Menneskerettighedskomité 28. juni. Kritikken går på en sag, hvor nævnet har givet et koptisk kristent par fra Egypten afslag på asyl.

Det er kritisabelt, mener komitéen, da det koptisk kristne par risikerer at blive forfulgt i hjemlandet.

Men det er ikke FN, der skal tage stilling til det spørgsmål, lyder det fra begge ordførere.

- Jeg synes for at være helt ærlig, at FN skal blande sig lidt mindre i Danmarks asylpolitik. Vi kører en bevidst og målrettet stram udlændingepolitik, og sådan er det bare, siger V-ordføreren.

- Vi synes i øvrigt heller ikke, at FN skal være overdommer i forhold til dansk asylpolitik. Det kan vi sagtens klare selv, siger Martin Henriksen.

Når FN retter kritik ti gange på 12 måneder, er det dog alvorligt, mener Enhedslistens udlændinge- og integrationsordfører, Johanne Schmidt-Nielsen.

- Det er ikke altid, at komitéerne under FN har ret, men når antallet stiger så voldsomt, er der grund til at kigge indad i Flygtningenævnet og tage stilling til, om man vægter menneskerettighederne højt nok, når man træffer de her afgørelser, siger hun.

Kritikken fra FN tog fart fra 2015. Inden da havde nævnet kun modtaget kritik i alt fire gange i løbet af de foregående 11 år.

FN har siden september 2015 rejst kritik 15 gange, heraf ti gange i løbet af et år. Det er i perioden 1. juli 2016 til 28. juni 2017.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

BTs Formel 1-ekspert: Kom så, Grosjean!
bt.dk
Udenrigsministeriet advarer danskere...
bt.dk
Bestilte håndbajere til delegationen:...
bt.dk
Kæmpe studie: Sodavand, fritter og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx