18/09-17 23:47; Opdateret: 19/09-17 12:03

Orkanen Maria raserer den caribiske ø DominicaOrkanen Maria raserer den caribiske ø Dominica

Da orkanen Maria gik i land i østaten Dominica, skabte den massive ødelæggelser, oplyser premierministeren.

Miami. - Vi har mistet alt, der kan købes for penge.

Det er meldingen fra Dominicas premierminister, Roosevelt Skerrit, i et opslag på det sociale medie Facebook, efter at orkanen Maria ramte østaten tidligt tirsdag morgen dansk tid.

Det kraftige uvejr tog til i styrke, kort før det gik i land. Det oplyste USA's nationale orkancenter, NHC, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Orkanen blev opjusteret til kategori 5, der er den højeste kategori på Saffir-Simpson orkanskalaen.

Siden blev Maria nedjusteret en smule til kategori 4, men orkanen har genvundet sin styrke og er igen rykket et skridt op af skalaen og beskrives som "ekstremt farlig" af NHC.

- Min største frygt her til morgen er, at vi vil vågne til nyheder om alvorlige kvæstelser og muligvis dødsfald på grund af jordskred udløst af den vedholdende regn, skriver Skerrit ifølge BBC.

Tidligere fortalte Roosevelt Skerrit via liveopdateringer, at hans eget hustag var blevet revet af, og at hans skæbne var op til "orkanens nåde".

Orkanen forventes at fortsætte mod Jomfruøerne og Puerto Rico, når den har passeret Dominica, oplyser NHC.

Det Miami-baserede orkancenter oplyser, at Maria passerede forbi øen Martinique og har en vindstyrke på op mod 260 kilometer i timen.

Maria kommer, bare to uger efter at orkanen Irma bevægede sig igennem Caribien. Her forårsagede den massive ødelæggelser på sin vej.

I Dominica havde indbyggerne forberedt sig på Marias ankomst.

Øens supermarkeder er blevet tømt for basale fornødenheder, mens lufthavn og havn blev lukket. De lokale forsyningsselskaber valgte at lukke for vandet.

Mange af øboerne husker stadig, da kategori 5-orkanen David resulterede i omfattende skader i 1979.

Maria har passeret tæt forbi både Barbados og St. Lucia. På St. Lucia har orkanen resulteret i store regnmængder, oversvømmelser, mudderskred og strømafbrydelser.

Tirsdag formiddag dansk tid befinder orkanen sig cirka 325 kilometer sydøst for St. Croix. Det ventes, at uvejret vil bevæge sig mod Jomfruøerne og Puerto Rico.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kongehuseksperter er ikke i tvivl:...
bt.dk
Sjældent vejrfænomen sender isnende...
bt.dk
Prisvindende magasin hylder dansk...
bt.dk
Her er forskernes opskrift: Sådan...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx