07/11-17 10:42

Kram og smil i retten efter dom i Roskilde Bank-sagKram og smil i retten efter dom i Roskilde Bank-sag

Der var tydelig lettelse i Søborg, da Østre Landsret frifandt ledelsen og revision i Roskilde Bank for ansvar.

Søborg. Tydeligt lettede advokater og sagsøgte prægede Østre Landsrets lokaler i Søborg tirsdag, efter at retten har frifundet Roskilde Banks tidligere ledelse og revision for erstatningsansvar.

Over små to år har Finansiel Stabilitet, der overtog resterne af Roskilde Bank, da denne kollapsede under milliarder af dårlige lån til ejendomssektoren, argumenteret for, at ledelsen skulle erstatte en milliard kroner plus renter.

- Vi er tilfreds med dommen, men en sag er ikke afsluttet, før ankefristen er udløbet, siger advokat Georg Lett, der har repræsenteret revisionsfirmaet Ernst & Young i sagen.

Finansiel Stabilitets advokater har nu fire uger til at afgøre, om de vil anke.

Mens sagens hovedperson, tidligere bankdirektør og bykonge Niels Valentin Hansen, ikke var i retten, angiveligt bortrejst, var flere medlemmer af den tidligere bestyrelse til stede.

Niels Krüger, tidligere næstformand i bestyrelsen, faldt fysisk let sammen, da afgørelsen var oplæst. Han blev omfavnet af flere af de tilstedeværende.

- Jeg er tilfreds, sagde Niels Krüger, der ikke fandt flere ord til journalisterne tirsdag, inden han trak sig fra lokalet.

Dommeren, Finn Morten Andersen, har fundet, at nok er der begået fejl i banken, men ikke på en måde, så den tidligere ledelse og revisionen kunne holdes ansvarlig.

- Landsretten finder, at der har foreligget kritisable forhold i driften af banken. Der har blandt andet været brugt mange hurtige bevillinger af lån.

- Banken var samtidig meget eksponeret mod ejendomsbranchen. Det har dog ikke givet grund til at sige, at ledelse har været generelt uansvarlig, sagde dommeren.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand røvede Fakta-butik: Nu søger...
bt.dk
Ny modedille vakte opsigt på sociale...
bt.dk
Har du set den? Her er årets bedste...
bt.dk
45-årig mand død i brand - var alene...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx