25/07-17 14:02

Ti anholdt for narkoindsmugling efter politiaktion i NuukTi anholdt for narkoindsmugling efter politiaktion i Nuuk

En stor politiaktion i Nuuk på Grønland har ført til ti anholdelser mandag aften og natten til tirsdag.

Nuuk. Under en stor aktion anholdt Grønlands Politi mandag aften og natten til tirsdag ti personer efter længere tids narkoefterforskning.

Det oplyser politikommissær Pavia Kleist hos Grønlands Politi.

- Vi har anholdt én i Danmark i Københavnsområdet og ti på Grønland, siger han.

Mere præcist hvor vedkommende i Danmark er anholdt, kan han ikke oplyse.

Ritzau har talt med Københavns Politi, Nordsjællands Politi, Københavns Vestegns Politi og Midt- og Vestsjællands Politi, og alle fire kredse afviser at kende til sagen.

De 11 personer blev anholdt mandag aften og natten til tirsdag. De er sigtet for narkoindsmugling, siger politikommissæren.

- Senere i dag forventes flere af de anholdte i sagen at blive fremstillet for Kredsretten i Nuuk med anmodning om tilbageholdelse, fremgår det af en pressemeddelelse fra Grønlands Politi.

Hvor mange der skal fremstilles, ved man ikke endnu. Politiet mangler stadig at afhøre flere personer. Pavia Kleist kan heller ikke sige, hvor store mængder narko der ifølge politiet er tale om.

- Det er vi ved at finde ud af. Vi er ved at gennemgå de ting, vi har fundet i forbindelse med vores aktion, og så vurderer vi det ud fra det, siger Pavia Kleist.

Grundlovsforhøret kommer til at foregå for lukkede døre. Derfor er politiet sparsom med oplysninger om efterforskningen og aktionen.

Ifølge det grønlandske medie Sermitsiaq var politiet mødt talstærkt op i Qassuserfik-området udstyret med våben, hjelme og skudsikre veste.

Aktionen varede ifølge mediet flere timer, og politiet etablerede vejafspærringer.

Et vidne fortalte mandag aften lokal tid til Sermitsiaq, at et fly, der muligvis også var en del af aktionen, var set over området.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Drama på Amalienborg Slotsplads under...
bt.dk
Rose fik et opkald, hun ikke skulle...
bt.dk
Officielt: FCK præsenterer ny spiller
bt.dk
Eksperter jubler over Kronprinsessens...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx