09/11-17 15:17

Ringkjøbing Landbobank frikendt for kursmanipulationRingkjøbing Landbobank frikendt for kursmanipulation

Bagmandspolitiet taber for tredje gang sag om kursmanipulation mod Ringkjøbing Landbobank.

København. Heller ikke i tredje forsøg lykkedes det for Bagmandspolitiet (SØIK) at få dømt Ringkjøbing Landbobank for kursmanipulation.

Vestre Landsret har torsdag frifundet banken for at have overtrådt loven i forbindelse med en handel med en virksomhedsobligation, oplyser banken i en meddelelse til fondsbørsen.

Dommen er en stadfæstelse af den afgørelse, som byretten og landsretten tidligere har afsagt, skriver Ritzau Finans.

Bagmandspolitiet fik sidste år bevilget en tur i Højesteret, som dog efterfølgende sendte sagen tilbage til landsretten, som igen har stadfæstet den oprindelige afgørelse.

Anklagen drejede sig om køb af en meget lidt handlet virksomhedsobligation på fondsbørsen i 2011 til 30.000 kroner, men det er afgjort, at der ikke var tale om kursmanipulation.

Banken og en medarbejder har dog fået en bøde på 25.000 kroner og 10.000 kroner for ikke at have overholdt indberetningspligten til Finanstilsynet.

- Vi er meget tilfredse med Vestre Landsrets frifindelse, der både bekræfter byrettens dom, landsrettens tidligere afgørelse samt den vurdering, vi har haft af sagen fra første færd. Vi tager afgørelsen om den manglende underretning til efterretning, skriver Ringkjøbing Landbobank i meddelelsen.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Chokfyring i Superligaen: Fyrer...
bt.dk
Morten måtte droppe studiet for at...
bt.dk
Amerikansk betjent sigtes for drab på...
bt.dk
Politiet beder om hjælp: Har du set...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx