08/08-17 01:12; Opdateret: 08/08-17 07:11

USA overvejer at bombe IS i Filippinerne med dronerUSA overvejer at bombe IS i Filippinerne med droner

USA's militær kan måske allerede tirsdag få grønt lys til at bombe IS fra luften i Filippinerne.

Washington D.C.. Det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon, overvejer at bombe Islamisk Stat (IS) med droner i Filippinerne.

Det fortæller to kilder fra forsvarsministeriet til NBC News.

Pentagon kan måske allerede tirsdag få grønt lys til angrebet, der i givet fald vil blive en del af en fælles operation med filippinske soldater på landjorden.

Hvis operationen bliver godkendt, vil USA være i stand til angribe den militante bevægelse, der truer flere af stormagtens allierede i regionen.

Filippinske styrker har i længere tid kæmpet mod IS på en række af landets sydlige øer.

Det amerikanske militær har i adskillige år delt efterretninger med Filippinerne.

- Vi har haft en konstant tilstedeværelse med antiterrorberedskab i Filippinerne i 15 år, siger Jeff Davis, talsmand for Pentagon, til NBC News.

De filippinske landstyrker bliver støttet af en lille gruppe amerikanske soldater i kampen mod IS.

Den amerikanske udenrigsminister, Rex Tillerson, oplyste mandag på et møde i Filippinernes hovedstad, Manila, at USA støtter den filippinske regering i kampen mod IS.

- Vi forsyner dem med træning og hjælp til at håndtere fjenden, der kæmper på en måde, som er fremmed for de fleste, sagde Rex Tillerson på mødet med præsident Rodrigo Duterte.

USA støtter Filippinerne, selv om Dutertes kamp mod narkokriminelle i landet har mødt udbredt international fordømmelse.

Ifølge Amnesty International kan Duterte knyttes til drab på flere end 1400 mennesker i forbindelse med hans omstridte krig mod narkokriminalitet.

Rex Tillerson understreger, at USA's støtte til Filippinernes kamp mod IS ikke skal ses som en støtteerklæring til Duterte.

- Jeg ser intet modstridende i at hjælpe dem med situationen og vores syn på andre bekymringer om menneskerettigheder i deres kamp mod narkokriminalitet, siger udenrigsministeren.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Populær DR-vært stopper på program:...
bt.dk
Blachman straffer meddommer: 'Jeg vil...
bt.dk
Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Her er Medinas første ord efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx