28/08-17 15:47; Opdateret: 28/08-17 16:23

Sager om høje bøder til Uber-chauffører skal i landsrettenSager om høje bøder til Uber-chauffører skal i landsretten

I hvert fald tre ud af fire bøder til tidligere Uber-chauffører skal prøves ved landsretten.

København. Forsvareren for de fire tidligere Uber-chauffører, der mandag er idømt store bøder i Københavns Byret, oplyser, at i hvert fald tre af sagerne bliver anket.

Forsvarer Eddie Omar Rosenberg Khawaja har haft kontakt til tre af sine fire klienter, og han er blevet enig med dem om, at sagerne skal prøves ved landsretten.

- Efter vi har gennemgået dommen og den bødestørrelse, de er blevet idømt, er tre af klienterne i hvert fald indstillet på at anke.

- Vi anker både skyldsspørgsmål og bødestørrelse, siger han.

Om der også sker anke i den fjerde sag, kan Eddie Omar Rosenberg Khawaja først sige med sikkerhed, når han har talt med den pågældende chauffør.

I byretten fik en chauffør en bøde på 486.500 kroner for 5427 Uber-ture i 2015.

De andre får henholdsvis 110.000 kroner i bøde for 1282 ture, 60.000 kroner i bøde for 609 ture og 40.000 kroner for 399 ture - alle ture fandt sted i 2015. Chaufførerne ville frifindes.

Sagerne er rejst på baggrund af en liste med navne på danske chauffører, som er udleveret af Ubers europæiske hovedkvarter i Holland i forbindelse med en skatterevision.

Listen blev udleveret til Skat i Danmark, som gav den videre til Københavns Politi.

Forsvareren har protesteret mod brugen af oplysningerne fra Holland som bevis i straffesagerne. Men i første omgang har byretten afvist den protest.

- Som dommens præmisser er formuleret, rejser der sig spørgsmål for så vidt angår forældelse og også de beviser, der er fremkommet via de hollandske skattemyndigheder.

- Det vil sige firkantet set, om hvorvidt man kan og må bruge dem i det omfang, som Københavns Byret har gjort.

I sin procedure i byretten har forsvareren argumenteret for, at en del af chaufførernes køreture for Uber bør anses som forældede, fordi anklageren ikke har de konkrete datoer for Uber-turene, der fandt sted i 2015.

- Derfor kan det i princippet ikke afvises, at alle turene er foregået før marts 2015 og dermed er forældede, sagde han i retten.

Eddie Omar Rosenberg Khawaja vurderer, at sagerne kan komme for landsretten i slutningen af 2017 eller begyndelsen af 2018.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx