10/11-17 01:35

Politidirektør slår fast: Vores tiltag mod banderne virkerPolitidirektør slår fast: Vores tiltag mod banderne virker

Tiltagene mod banderne virker, mener politidirektør, til trods for at bandekonflikten har raset siden juni.

København. Torsdag lagde København endnu en gang gader til et skyderi, der menes at have forbindelse til en verserende bandekonflikt i hovedstaden.

Konflikten raser videre på femte måned og lader ikke til at få en ende foreløbigt.

Men Københavns Politi lover at fortsætte indsatsen mod banderne, indtil borgerne igen kan føle sig trygge.

- Når jeg står her i dag, så er det for at forklare borgerne i København, at vi tager situationen meget alvorligt, siger Anne Tønnes, politidirektør i København, på et pressemøde torsdag aften ved politigården.

Anledningen til pressemødet var det seneste skyderi, hvor en 22-årig mand torsdag blev skudt og dræbt ved Mjølnerparken.

Og politidirektøren har forståelse for de københavnere, der efterhånden føler sig utrygge ved at færdes i hovedstaden.

- Vi forstår deres utryghed og bekymring over situationen, men vi vil samtidig fortælle dem, at vi er massivt til stede døgnet rundt på Nørrebro og i Nordvest, og vi helmer ikke, før bandekonflikten er afsluttet, siger Anne Tønnes.

Politidirektøren understreger, at den store indsats mod banderne allerede har givet pote.

- Vi har nogle rigtig gode resultater. Vi har fængslet mere end 60 personer fra de lokale bander. Vi har visiteret mere end 3300 borgere, for at sikre os at vi fjerner så mange våben som muligt, og vi fortsætter vores massive indsats.

Berlingske bringer fredag et interview med politidirektøren. Interviewet er foretaget inden torsdagens skyderi på Nørrebro.

Med 44 banderelaterede skyderier i København siden 12. juni ønsker avisens journalist at vide, om politiets mange initiativer overhovedet har nogen effekt.

- Det virker. Vi presser og stresser banderne. Vi har efterretninger om, at de føler sig pressede. Vi har fængslet mange af dem, og jeg lover, at der kommer flere i fængsel, som skal retsforfølges og fængsles, siger hun til Berlingske.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Højt trusselsniveau i Frankrig:...
bt.dk
Verdens tredjestørste butik på vej...
bt.dk
DR-ansat rasede over DR-program: 'Det...
bt.dk
BTs Formel 1-korrespondent: Så mange...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx