08/10-17 11:14

Udlændingeadvokat: Asylansøgeres muligheder svækkes ved snydUdlændingeadvokat: Asylansøgeres muligheder svækkes ved snyd

Irakiske asylansøgere, der snyder med identiteten, risikerer at svække muligheden for asyl, hvis det opdages.

København. 634 asylansøgere, der alle sagde, at de var forfulgte og undertrykte statsløse fra Kuwait, har ifølge Udlændingestyrelsen snydt med identiteten for at opnå asyl. Det skriver Jyllands-Posten.

Bidoonere er en befolkningsgruppe af statsløse i Kuwait. Det er især statussen som statsløs, der gør, at asylansøgere hævder at tilhøre gruppen, fordi de har langt større sandsynlighed for at opnå asyl.

Jytte Lindgård, der er formand for Foreningen af Udlændingeretsadvokater, har ikke selv arbejdet med sager om bidoonere, men hun siger, at det også er et problem i andre befolkningsgrupper.

- Jeg har også haft klienter, der i gåseøjne har skiftet identitet. Når deres sag er blevet sendt ud til Interpol, så viser det sig pludselig, at de ikke hedder, det de siger og kommer også fra et andet land, siger hun.

Et specialteam i Udlændingestyrelsen har undersøgt identiteten på over 700 asylansøgere, og det har ført til, at 634 ifølge Udlændingestyrelsen har snydt med identiteten.

- De risikerer at svække deres troværdighed gevaldigt, og hvis de bliver opdaget i det, vil det gøre deres muligheder for asyl langt sværere, siger Jytte Lindgård.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

FN: Situationen i Ghouta trodser...
bt.dk
Dyr falder døde om, når de går forbi...
bt.dk
Dansk sports-komet scorer vild...
bt.dk
Kvinde dræbt i trafikulykke i København
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx