26/11-17 13:11; Opdateret: 26/11-17 14:50

Prins Joachim og Pia Kjærsgaard besøger danske soldater i IrakPrins Joachim og Pia Kjærsgaard besøger danske soldater i Irak

Lørdag var prins Joachim og Folketingets formand i Irak på Al Asad Basen for at besøge danske soldater.

København. Prins Joachim besøgte lørdag de danske soldater i Irak på Al Asad Basen, der ligger cirka 250 kilometer vest for Bagdad. Det skriver kongehuset på sin hjemmeside.

Med under besøget var blandt andet Folketingets formand, Pia Kjærsgaard, og chefen på Operationsstaben i Værnsfælles Forsvarskommando, generalmajor Kennet Pedersen.

Ifølge Pia Kjærsgaard fortjener de danske soldater stor opbakning hjemmefra.

- Det er så vigtigt at besøge de danske soldater jævnligt. Jeg ved, at det betyder vældig meget for dem, at det såkaldt officielle Danmark kommer ned og bakker dem op og interesserer sig for, hvad der foregår.

- De er stolte af deres indsats, og det har de også grund til, siger hun.

Og Pia Kjærsgaard fik også selv meget ud af besøget. Det gav et indblik i soldaternes hverdag på basen.

- Og ikke mindst den store mission de har. Hvordan de underviser irakere i at være med til at sikre freden og få et anderledes Irak, end det der har været i mange år, siger hun.

Under besøget overværede Prins Joachim og delegationen blandt andet irakiske soldater blive undervist i, hvordan de lærer at finde vejsidebomber.

De besøgte også chefen for den irakiske A’Ali Al-Furat Brigade, som de danske jægersoldater ved Task Force-61 (TF-61) træner og rådgiver.

Desuden besøgte delegationen det danske radarbidrag, der leverer luftradarbilledet over det centrale Irak fra Al Asad Basen.

De danske soldater i Irak deltager i en international koalition mod den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat.

Danmark har været med siden efteråret 2014. Det nuværende danske bidrag består af op til 150 soldater, 60 specialstyrker og cirka 30 mand til radarbidraget.

Danmark har også udsendt omkring 20 personer til koalitionens hovedkvarterer.

Tidligere i november besluttede regeringen at styrke det danske bidrag, som fra starten af 2018 øges med 30 soldater til sikring og bevogtning af basen. Desuden sendes et hold på 12 kirurger.

Både udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) og forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) har besøgt de danske soldater tidligere på året.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

30 millioners forskel: Her er de...
bt.dk
Finn Nørbygaard åbner op om dyster...
bt.dk
Så du ham? Verdensstjerne rendte...
bt.dk
Den verdenskendte svenske musiker...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx