07/11-17 13:27

Nykredit-top var nødt til at holde mund om dobbeltsporNykredit-top var nødt til at holde mund om dobbeltspor

Nykredit har hele tiden arbejdet med to mulige løsninger på at opfylde koncernens kapitalbehov.

København. Både ledelsen i Nykredit og i ejerforeningen Forenet Nykredit har været udsat for hård kritik det seneste års tid i forbindelse med planerne om en børsnotering af koncernen.

Utilfredse kunder og medlemmer af repræsentantskabet for foreningen har kritiseret anbefalingen af at børsnotere selskabet, blandt andet fordi man savnede alternativer.

Med koncernchef Michael Rasmussen i spidsen har Nykredit-toppen imidlertid gang på gang slået fast, at en børsnotering var den eneste farbare vej.

Nu, hvor der foreligger et købstilbud på knap 17 procent af aktierne fra fem pensionsselskaberne, viser det sig, at det var det tydeligvis ikke.

Det vidste ledelsen også godt. Den kunne bare ikke sige det.

- Vi kunne ikke nøjes med at køre ud af et spor, vi var også nødt til at afsøge andre muligheder. Derfor tog vi med bestyrelsens accept kontakt til blandt andet PFA Pension i begyndelsen af året.

- Men hvis vi havde meldt det offentligt ud, ville vi have ødelagt processen for børsnoteringen, siger Michael Rasmussen.

Nina Smith, der er formand for Forenet Kredit, indrømmer, at hun var fristet af at lægge kortene på bordet undervejs, da kritikken var hårdest.

- Vi har bare været nødt til at være dybt professionelle, og heldigvis står vi nu med en meget god løsning, siger hun.

Nina Smith indrømmer, at man selv uden at røbe for meget om de igangværende forhandlinger kunne have kommunikeret bedre udadtil.

- Det er bare ikke så let, som det kan se ud. Men nu skal vi gøre alt for at kommunikere den gode løsning godt ud, for vi har jo et repræsentantskabsmøde om 14 dage, og forslaget skal jo først vedtages, siger Nina Smith.

Hvis forslaget som ventet bliver vedtaget, stopper arbejdet med børsnoteringen omgående.

Regningen for forarbejdet skal imidlertid stadig betales til de banker, der har medvirket til det.

Michael Rasmussen vil ikke fortælle, hvor dyr den kuldsejlede børsnotering har været, men det er ikke et trecifret millionbeløb.

Og pengene har heller ikke været helt spildt, mener han.

- Vi har været igennem en fantastisk effektiv og grundig proces, hvor vi er blevet gennemgået i alle ender og kanter. På den måde ser jeg det også som en investering i den her virksomhed, siger Michael Rasmussen.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Trumps valgkonsulenter afsløret med...
bt.dk
Køb med hjertet uden at miste...
bt.dk
Kendt DR-vært dater ny mand
bt.dk
Kommune har brugt flere millioner...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx