05/07-17 17:56

Sikkerhedsstyrelsen slår ned på e-cigaretmarkedetSikkerhedsstyrelsen slår ned på e-cigaretmarkedet

København. Brugen af e-cigaretter boomer. Det samme gør markedet, som i høj grad er nyt og ureguleret. Derfor blev der sidste år indført nye regler for salget af e-cigaretter og væsker til samme. Siden der har Sikkerhedsstyrelsen haft travlt.

Ifølge en pressemeddelelse fra styrelsen er der gennemført kontrol af 847 fysiske og net-butikker siden sidst år, hvilket har medført 14.415 forbud mod salg.

- Tallene viser med al tydelighed, at især vores indsats på nettet har været vigtig.

- Det er her, det primære salg af e-cigaretter og – væsker foregår. Samtidig er det på hjemmesider, især udenlandske, hvor vi har fundet virkelig mange produkter, der strider mod reglerne, skriver kontorchef i Sikkerhedsstyrelsen Jan Møller Mikkelsen.

Danske webshops tegnede sig for 6698 af forbuddene, mens udenlandske hjemmesider fik 7346 forbud mod salg af ulovlige produkter. Fysiske butikker fik det første år fået 371 forbud.

Siden 7. juni sidste år har det været et lovkrav, at e-cigaretter og væske til dem skal være godkendt af myndighederne og leve op til en stribe krav.

Ifølge Sikkerhedsstyrelsen har de fysiske butikker, som styrelsen har ført kontrol med, været gode til at rette ind, efter at de har fået besøg.

- Vi glæder os over, når forhandlerne retter ind efter reglerne.

- I den kommende tid venter næste skridt i markedsovervågningen af e-cigaretter, når vi også begynder at køre kontrol på hardware-delen af produkterne, skriver Jan Møller Mikkelsen.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Susanne lever med brændende smerter...
bt.dk
Laudrup om afdød Brøndby-borgmester:...
bt.dk
Donald Trump i smutter: Kom til at...
bt.dk
Tidligere skovrider med...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx