05/07-17 12:30; Opdateret: 05/07-17 21:36

Brand i Gigantium er stort set slukket - nu bekæmpes vandetBrand i Gigantium er stort set slukket - nu bekæmpes vandet

Aalborg. De sidste gløder i storhallen Gigantium i Aalborg er onsdag aften ved at blive slukket, og Nordjyllands Beredskab arbejder nu på at begrænse især vandskaderne i hallen.

Beredskabsfolkene slæber sandsække ind i hallen for at forhindre slukningsvandet i at oversvømme hele gulvet.

- Vi prøver at begrænse skaderne. Hallen skulle jo gerne være klar, når der skal spilles Champions League i håndbold til august, siger indsatsleder ved Nordjyllands Beredskab Anders Brosbøl.

Han fortæller, at der vil være brandvagt ved hallen hele natten, hvis branden mod forventning pludselig skulle blusse op igen.

Der er sket store skader på storhallen, der brød i brand onsdag kort før middag. Det er onsdag aften dog ikke klart, hvor store skaderne på den 10.000 kvadratmeter store hal er.

- Det vil vi først have et overblik over i morgen, siger chefvagt Johannes Holm Iversen fra Nordjyllands Beredskab onsdag aften.

Storhallen, der også kaldes håndboldhallen - har fået brand- og vandskader i forbindelse med branden, men de øvrige bygninger i komplekset har fået røg- og sodskader.

Beredskabet havde fem slukningstog på stedet, hvor tre stigevogne blev brugt til at slukke branden. Desuden blev der kaldt ekstra mandskab ind, oplyser indsatslederen.

Kokken 11.25 modtog politiet en anmeldelse om brand i kultur- og idrætshallen Gigantium i Aalborg.

I forbindelse med branden blev folk evakueret fra de omkringliggende bygninger i Gigantium. Der var ingen til stede i den hal, der brød i brand.

Der er ikke meldinger om tilskadekomne i branden men en hjælperøgdykker blev bragt til sygehuset til observation for røgforgiftning. Hun kunne dog hurtigt vende tilbage.

Årsagen til branden er endnu ikke kendt, men det står fast, at den er startet på ydersiden af hallen.

Der er forlydender om, at det skulle være en ukrudtsbrænder, der har startet den.

- Det har jeg ingen kommentarer til. Vi kan ikke sige noget om brandårsagen endnu, og vi går først i gang med de brandtekniske undersøgelser i morgen, siger vagtchef Poul Fastergaard fra Nordjyllands Politi onsdag eftermiddag.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Puhaa! Vilde Vendsyssels triumf giver...
bt.dk
Retoriker: 'Den her tale får...
bt.dk
Rose fik et opkald, hun ikke skulle...
bt.dk
Verdensstjerne: Sådan er kronprins...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx