Af Webstud/AS - 25/01-18 22:07

\"Det er uhyggeligt, Facebook": Hvorfor spørger I, hvem jeg går i seng med?

Facebook har tilpasset deres algoritme, så du fremover vil se flere opslag fra venner og familie, end medier og fansider. I sin stræben efter at gøre det sociale medie mere personligt igen stilles brugerne en række spørgsmål, men især ét spørgsmål mener mange går over stregen.

Facebook vil gerne lære deres brugere bedre at kende, så de er begyndt at stille brugerne spørgsmål i den nye 'Did You Know?'-sektion, men især ét grænseoverskridende spørgsmål, der let kan misforståes, har fået flere brugere til tasterne. Det skriver Business Insider.

LÆS OGSÅ: Facebook laver kæmpe ændring - sådan rammer det dig

De fleste spørgsmål er uskyldige, eksempelvis: “Hvis jeg skulle låses inde i et rum i en uge, der enten var totalt mørkt eller totalt oplyst, ville jeg helst…” eller “Hvis jeg ikke er vild med en gave, så…”

Der har dog indsneget sig et meget privat et af slagsen.

LÆS OGSÅ: Endelig! Nu kan du tage en pause fra dine irriterende Facebook-venner

Spørgsmålet kan oversættes til “Jeg sover typisk med…”. Det kan tolkes som hvilke genstande, personen har med i seng, eksempelvis et tøjdyr, en smartphone eller en god bog. Det giver god mening, da Facebook bruger sådanne informationen om døgnrytne og præferencer til at tilpasse News Feed'en til den individuelle bruger.

Men den tilsyneladende uskyldige forespørgsel, som Business Insider kalder 'vagt formuleret', kan også have en seksuel betydning, nemlig “Jeg går typisk i seng med…”. Det spørgsmål har fået mange til at reagere på, hvad Facebook egentligt kan tillade sig at spørge om.

LÆS OGSÅ: Facebook laver kæmpe ændring, men Danmark bliver snydt

Folk, som har været på det sociale i op mod et årti, vil huske, at statusopdateringer engang prydede News Feed'en, men i dag er så godt som forsvundet. Tiltag som 'Did You Know?' skal forhindre denne tilbagegang.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skal du vælge den dyre bilvask i...
bt.dk
Opsigtsvækkende ny teori om...
bt.dk
Lægen troede, hun bare var...
bt.dk
Forholdet gik i stykker, da hun...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx