12/07-17 08:59

Politiet i Berlin er tæt på at opklare mønttyveri fra museumPolitiet i Berlin er tæt på at opklare mønttyveri fra museum

Tyve, der stjal canadisk guldmønt med en vægt på 100 kilo fra Berlin-museum, er måske blevet anholdt.

Berlin. Tysk politi har foretaget flere anholdelser og gjort store fremskridt i efterforskningen af et tyveri af en massiv canadisk guldmønt, som blev stjålet i Berlin tidligere i år.

Mønten med navnet "Big Maple Leaf" blev stjålet fra Bode Museum i det centrale Berlin i marts i år. Mønten var udlånt til museet. Alene guldværdien af den omkring 100 kilo tunge mønt er omkring 28 millioner kroner værd.

Der er et portræt af dronning Elizabeth II på dens ene siden og ahornblade på den anden side.

Den blev udstedt af Royal Canadian Mint i 2007 og udlånt til det tyske museum i 2010 af en privat samler. Myndighederne anslog, at den blev stjålet af en gruppe tyve, der kom ind på museet gennem et vindue.

Der er kun fremstillet fem eksemplarer af mønten.

Politiet antager, at en gruppe har udført tyveriet, da der skal adskillige personer til at bære mønten.

Bode Museum har en af verdens største møntsamlinger med over 540.000 genstande. Museet ligger på museumsøen i Berlin Mitte.

- Efter tre og en halv måneds efterforskning har vi ved en stor politioperation anholdt flere personer, siger en talsmand for politiet i Berlin onsdag ifølge det tyske nyhedsbureau dpa.

Under politiets operation blev flere lejligheder i bydelen Neukölln ransaget af bevæbnede politifolk.

Politiet antog tidligere, at tyvene ville omsmelte guldmønten, som er optaget i Guinness Book of Records på grund af dens unikke renhed.

Mønten har en diameter på 53 centimeter og er tre centimeter tyk.

En talsmand for det tyske politi, Winfrid Wenzel, har sagt, at mønten var sikret bag skudsikkert glas. Tyvene kom ind med en stige via den nærliggende S-Bahn.

/ritzau/dpa

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Fire bandefolk dømt - afpressede...
bt.dk
Zobel i millionhandel: Sælger villaen...
bt.dk
Nicki Minaj bekræfter rygte: Jeg...
bt.dk
Maleri af kronprins Frederik deler...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx