Af Silla Bakalus - 24/12-17 09:50

DSB efter lillejuleaften: Det er flere år siden, de har set noget lignendeDSB efter lillejuleaften: Det er flere år siden, de har set noget lignende

DSB kan knap få hænderne ned, efter at omkring 80.000 julepassagerer har krydset Storebælt på årets travleste rejsedage. Det er nemlig flere år siden, at det er gået så godt for de tidligere statsbaner.

»Vi skal adskillige år tilbage for at finde så punktligt og smidig juletrafik, når vi kigger på, hvor punktligt det har været.«

Sådan lyder det fra en glad, informationschef hos DSB, Tony Bispeskov.

DSB er ellers normalt ganske udsat for kritik grundet de mange forsinkelse og aflysninger, som ofte berører passagererne.

Men det oplevede passagerne fredag og lillejuleaften ikke meget til ifølge DSB.

»Det er gået storslået. Vi har haft to store dage i træk, og begge dage er gået fuldstændig, som både vi og kunderne havde håbet. Togene er kørt til tiden og kommet af sted til tiden,« lyder det fra informationschefen.

DSBs punktlighed skyldes ikke mindst vejret. Som DMI har oplyst til BT, så er det ikke den hvide jul, der præger julen i år. Og det smitter tilsyneladende positivt af på den kollektive trafik.

»Vi har oplevet nogle år, hvor bilister i sidste øjeblik er væltet ind i togene, fordi det har været svært at komme frem med bilen på grund af sne eller is på vejene. Det har ikke været situationen i år, og det er derfor på alle måder gået fint«, lyder det fra Bispeskov, der dog også tilføjer, at der er to andre ting, der gør sig gældende i DSBs julesucces.

LÆS OGSÅ: Politiet afslører nye detaljer i stenkaster-sag: Står over for muligt gennembrud

For det første har mange af passagererne købt pladsbillet, hvilket har gjort det lettere for DSB at stille tog til rådighed i rette længde. Desuden har DSB sendt en del af sit administrative personale ud på perronener for at hjælpe passagerne med at laste sig selv, barnevogne, gaver og andet bagage ind i togene, så de kunne komme af sted til tiden.

Ifølge DSB er det ruten fra København mod vest til Odense og Aarhus, som er den mest benyttede op til jul.

Når julen er overstået går trafikken den anden vej. Men heller ikke det bør give de store problemer.

»Vi forventer med lighed med tidligere, at hjemrejsetrafikken er stille og rolig, for der er flere dage at gøre godt med,« siger informationschefen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Uhyggelig ulykke i dansk svømmehal:...
bt.dk
BT erfarer: Dansker tæt på stort job...
bt.dk
Dansk modehus med blodrøde tal: Har...
bt.dk
Champions League-chanceorgie! Zidanes...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx