26/10-17 07:36

Norwegian øger passagertal og overskud i sommersæsonenNorwegian øger passagertal og overskud i sommersæsonen

Sommeren gav øget omsætning og bundlinje i Norwegian, hvis regnskab dog stadig er præget af tab i årets start.

Oslo. Lavprisselskabet Norwegian fik et overskud før skat på knap 1,4 milliard norske kroner i tredje kvartal, hvilket svarer til omkring en milliard danske kroner.

Resultatet er en stigning på seks procent i forhold til samme periode i 2016. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Norwegian omsatte for 10 milliarder norske kroner i kvartalet, hvilket er en stigning på 21 procent.

9,8 millioner passagerer fløj samlet med Norwegian i juli, august og september mod knap 8,6 millioner passagerer i tredje kvartal i 2016.

Ifølge topchef Bjørn Kjos er det de interkontinentale ruter, der trækker væksten. Dem kom der 14 flere procent flere af i kvartalet.

- Stadig flere rejsende fra USA, Spanien og andre dele af verden bidrager til den stærke vækst. Det viser, at vores globale strategi er ved at få fodfæste, siger koncernchef Bjørn Kjos i pressemeddelelsen.

- Vi har imidlertid haft betydelige ekstraomkostninger til indleje af fly og kompensation til forsinkede passagerer, som påvirker resultatet kraftigt. Udviklingen fremover ser dog god ud i form af billetsalg på både etablerede og nye ruter, tilføjer han.

Et underskud på 1,5 milliarder norske kroner i første kvartal skæmmer fortsat regnskabet.

Det samlede resultat før skat efter årets første ni måneder lyder på 364 millioner norske kroner. Det er et fald på 70 procent sammenlignet med perioden i 2016.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk festival storhyldes i udlandet:...
bt.dk
Træt af knallertkørsel: Mand skyder...
bt.dk
Alvorligt færdselsuheld: Flere...
bt.dk
Linse er klar med et helt nyt program...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx