10/12-17 10:31

Libanons politi skyder med vand og tåregas ved USA-ambassadeLibanons politi skyder med vand og tåregas ved USA-ambassade

Vreden over USA's anerkendelse af Jerusalem som hovedstad fortsætter med sammenstød i både Beirut og Jakarta.

Beirut. Libanesiske sikkerhedsstyrker skyder søndag med vandkanoner og tåregas mod demonstranter nær USA's ambassade i det nordlige Beirut.

Demonstranterne er vrede over USA's nylige beslutning om at anerkende Jerusalem som Israels hovedstad.

Nogle af demonstranterne bærer palæstinensiske flag, der er tændt bål i gaden og nogle kaster genstande efter sikkerhedsstyrkerne. Det fremgår ifølge nyhedsbureauet Reuters af tv-billeder fra stedet.

Politiet har afspærret en større vej, der fører hen til den amerikanske ambassade, der ligger i kvarteret Awkar.

Da præsident Donald Trump onsdag fra Det Hvide Hus meddelte, at USA vil anerkende Jerusalem som hovedstad og flytte sin ambassade til byen, var reaktionen fra mange lande i verden bekymring, vrede og frustrationer.

Det skyldes, at Jerusalem ifølge en international plan skal være hovedstad for både israelere og palæstinensere i en tostatsløsning.

Israel har besat Østjerusalem, og israelerne har siden 1980 i praksis annekteret den østlige del af byen, hvilket FN's Sikkerhedsråd har fordømt flere gange.

Også i Indonesien er der omfattende demonstrationer ved USA's ambassade i hovedstaden. Omkring 10.000 mennesker deltager ifølge nyhedsbureauet AP.

Indonesien er det land i verden, hvor der bor flest muslimer. Demonstranterne i Jakarta kræver, at "USA's ambassade skal forlade al-Quds (Jerusalem, red.)".

USA har endnu ikke bygget en ambassade i Jerusalem. Foreløbigt er der tale om en plan.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kendt hotelkædes filial skal betale...
bt.dk
Fie Laursen flyttet sammen med...
bt.dk
En af verdens bedste fodboldspillere...
bt.dk
Dansk musiker vil være 'X...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx