06/07-17 09:01; Opdateret: 06/07-17 09:15

Søgning til tekniske uddannelser i Aarhus vokser markantSøgning til tekniske uddannelser i Aarhus vokser markant

København. På Aarhus Universitet oplever man samme tendens som i resten af landet, når det gælder unges uddannelsesvalg.

Tekniske uddannelser som matematik og datalogi er blandt de studieretninger, som har oplevet den største stigning i antallet af ansøgere sammenlignet med sidste år.

- De unge har i mine øjne altid været fornuftige og tænkt langt frem, men det ser ud til, at de har gjort det i endnu højere grad i år, siger prorektor Berit Eika.

Hun kan til gengæld se, hvordan fag som antropologi og religionsvidenskab tilsyneladende ikke er så populære som tidligere.

Der er stadig brug for dygtige humanister, men pressen har bragt flere historier om arbejdsløse humanister, og det spiller formentlig ind, siger hun.

Antallet af ansøgere, der har matematikstudiet på Aarhus Universitet som førsteprioritet, er steget fra 72 til 104, svarende til en stigning 44 procent.

På samme måde har datalogistudiet oplevet en vækst på 20 procent, mens matematik-økonomi står øverst på ønskesedlen hos 29 procent flere end sidste år.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ny popularitetsmåling: Topminister...
bt.dk
Randers overlever i Superligaen efter...
bt.dk
Forkrampethed, rutinemangel eller...
bt.dk
Kendt imam beroliger Støjberg: Sådan...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx