23/11-17 10:28; Opdateret: 23/11-17 12:49

Håndboldtræner anklages for at krænke 28 piger i OdenseHåndboldtræner anklages for at krænke 28 piger i Odense

Anklager har udvidet tiltale fra 20 til 28 små piger, som en 55-årig mand skal have rørt ved eller kysset.

Odense. En 55-årig håndboldtræner og pædagogmedhjælper er tiltalt for blufærdighedskrænkelse af 28 piger i alderen seks til ti år i Odense. Han er desuden anklaget for at have forgrebet sig seksuelt på en af pigerne.

Sagen er torsdag begyndt ved Retten i Odense. Her får manden muligheden for at udtale sig om de mange påståede krænkelser, som ifølge anklagemyndigheden har fundet sted gennem 18 år.

Den tiltalte arbejdede som pædagogmedhjælper i en SFO på en skole i det nordlige Odense, og i fritiden var han træner i den lokale håndboldklub.

Gennem de knap to årtier skal træneren have rørt pigerne på brystet, maven og i skridtet både under og udenpå tøjet. Han er desuden tiltalt for at have kysset flere af de små piger - i flere tilfælde med tungekys.

De mange overgreb skete i SFO'en, i håndboldklubben og i mandens eget hjem i årene fra 1997 til 2015, påstår anklagemyndigheden. Han nægter sig skyldig i alle anklager, oplyser hans forsvarsadvokat i retten.

Til at starte med var manden tiltalt for at have krænket 20 piger. Men ved retssagens start oplyser anklager Maria Fanø-Fredeløkke, at pædagogmedhjælperen er tiltalt for at have krænket otte piger yderligere.

Politiet modtager desuden fortsat anmeldelser fra forældre om krænkelser, som den tiltalte skal have begået.

- Der er kommet flere anmeldelser, men de er ikke alle sammen med i sagen. Den seneste anmeldelse kom i fredags. Hver gang medierne skriver artikler om sagen, kommer der flere anmeldelser, siger anklageren.

I det opdaterede anklageskrift, der tilføjer krænkelser mod yderligere otte piger, optræder sagens tilsyneladende groveste forhold.

Det handler om, hvordan manden gennem fire år skal have forgrebet sig på en af de mindreårige piger.

I SFO'en skal han adskillige gange have taget hendes hånd, lagt den på sit erigerede lem udenpå bukserne og kørt hendes hånd frem og tilbage.

En enkelt gang blottede han desuden sit lem for hende, tog sæd på fingrene og spurgte, om hun ville smage, hævdes det.

Pigen var seks år, da overgrebene begyndte.

I forbindelse med torsdagens retsmøde har ni tilhørere taget plads i den lyse retssal. Blandt dem sidder flere af pigernes forældre og bedsteforældre.

Anklagemyndigheden kræver, at den 55-årige straffes med fængsel, og at han fratages retten til at arbejde med børn og unge.

Dommen ventes 18. december.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mads Steffensen afslører: På lørdag...
bt.dk
Politiet jagter mand i 'mørkt tøj':...
bt.dk
Poul Bundgaards stenrige barnebarn...
bt.dk
Drama i det britiske kongehus:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx