27/09-17 23:09

Amnesty opfordrer til våbenembargo mod MyanmarAmnesty opfordrer til våbenembargo mod Myanmar

Amnesty Internationals krisechef siger, at militæret i Myanmar begår forbrydelser mod menneskeheden.

New York. FN's Sikkerhedsråd bør forbyde salg af våben til Myanmar. Det mener menneskerettighedsgruppen Amnesty International.

Opfordringen kommer dagen før Sikkerhedsrådet torsdag holder et første åbent møde om situationen i det vestlige Myanmar. Her er op mod en halv million rohingya-muslimer drevet på flugt den seneste måned.

Tirana Hassan, Amnestys leder for kriserespons, mener, at militæret i Myanmar fordriver og dræber rohingyaer. Han siger, at militæret begår forbrydelser mod menneskeheden og etnisk udrensning.

I løbet af den seneste måned skal over 200 landsbyer være brændt ned. Ifølge rohingya-flygtninge er byerne blevet stukket i brand af militæret og ophidsede menneskegrupper, som har været anført af buddhistiske munke.

Repræsentanter for flere FN-organer skal ifølge planen rejse ind i det urohærgede område torsdag sammen med repræsentanter for myndighederne i Myanmar.

Ifølge FN-generalsekretær António Guterres' talsmand, Stephane Dujarric, er dette det første skridt i bestræbelser på at få bragt humanitær hjælp ind i regionen.

Guterres skal ved mødet i Sikkerhedsrådet torsdag orientere om situationen i Myanmar.

De seneste dage har militæret i Myanmar hævdet, at der er fundet massegrave med mindst 163 mennesker. Mange af dem var angiveligt hinduer, som ifølge militæret skal være blevet dræbt af en militant rohingya-gruppe. Gruppen afviser beskyldningerne.

/ritzau/dpa

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

For 28 måneder siden faldt...
bt.dk
Keld Heick springer ud i helt ny...
bt.dk
Kongehuset: Derfor var Fritz Schur...
bt.dk
Vred mand tiggede på gaden: Da...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx