05/07-17 14:56

OVERBLIK: Sådan blev stor kokainsag opklaretOVERBLIK: Sådan blev stor kokainsag opklaret

København. Fire mænd har onsdag fået strenge straffe i en sag om narkosmugling. Det er en længere efterforskning, som har afsløret mændene. Læs mere om sagens detaljer her:

I januar 2016 overtog politiets daværende Task Force Øst sagen fra Københavns Politi, som havde fattet mistanke til en række mænd. Task Force Øst har siden skiftet navn til Særlig Efterforskning Øst.

På baggrund af mistanken fik politiet lov til at iværksætte telefonaflytninger og rumaflytninger af de mistænkte. Politiet fik også lov til at foretage ransagninger.

Efterforskningen afdækkede, hvordan narko i kilovis blev kørt i biler fra et ukendt land gennem Tyskland og til Danmark. Narkoen blev angiveligt skjult i hemmelige rum.

I sagen har man fundet en VW Touran, hvor der var bygget hemmelige rum under fodpladserne i førersiden og passagersiden. Man har også fundet en Seat Leon, hvor der var lavet et hemmeligt rum ved den ene airbag.

Efterfølgende blev narkoen videredistribueret i Danmark. Blandt andet blev der gravet kokain ned på Hammerholmen i Avedøre og i Scweizerdalsparken i Rødovre.

I hullet i Rødovre fandt politiet desuden en nedgravet pistol.

Det var 30. juni 2016, at politiet slog til. To danske mænd blev anholdt i Rødovre i nærheden af Seat Leon'en.

Samme dag blev en serbisk mand anholdt på Tivoli Hotel i København, og en 30-årig mand, den formodede hovedmand, blev anholdt i en bil i København.

Efterfølgende kastede politiets efterforskning mistanke mod en fjerde mand, som blev anholdt i oktober 2016.

Tre mænd er onsdag idømt 12 års fængsel, en fjerde mand fire års fængsel i sagen. Derudover er den formodede hovedmand kendt skyldig, men han vil først få dom, når han har været igennem en mentalundersøgelse.

En sjette mand har også været tiltalt. Han afgik i sidste uge ved døden i en celle på Politigården. Efter alt at dømme var der tale om en naturlig død.

To andre mænd har også været en del af efterforskningen, men deres sager har været behandlet separat. De er idømt henholdsvis tre et halvt og fire et halvt års fængsel for håndtering af henholdsvis 800 og 1000 gram kokain.

kilder: Særlig Efterforskning Øst, Retten i Glostrup

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ny Superliga-sensation: Hattrick-helt...
bt.dk
Lige til glemmebogen: Magnussen...
bt.dk
Alle frygter det værste: Nu kommer...
bt.dk
Lagde du mærke til denne detalje til...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx