10/07-17 10:21

Sportsdirektør om hviledag: For meget hvile er farligtSportsdirektør om hviledag: For meget hvile er farligt

Bergerac. Mandag er der en velfortjent hviledag for Tour-feltet efter to hårde dage i bjergene.

Men på trods af de trætte muskler i benene, så er hviledagene ikke beregnet til kun at hvile, fortæller Jonathan Vaughters, der er sportsdirektør hos Cannondale.

- Kigger man kun på det videnskabelige i det, så skal man blive i sengen og ikke røre sig. Men det virker ikke, siger Vaughters ifølge AP.

Hvis kroppen ikke holdes i gang på hviledagen, kan det være farligt forstået på den måde, at rytteren risikerer at blive syg, forklarer han.

- Det er det samme som at læse hårdt op til en eksamen. Du har det fint, du går til eksamen, og næste dag har du fået influenza. Du tænker: "Nu kan jeg hvile mig", men så bliver du syg.

De fleste ryttere plejer derfor at køre nogle timer på cyklen på hviledagen for at holde kroppen i gang under den store fysiske belastning, som Tour de France er.

Rytterne har også forpligtelser på hviledagene. Der skal afholdes pressemøder og snakkes med journalister. Desuden er der også flere ryttere, der bruger dagene til at forhandle kontrakter for den kommende sæson.

Der lægges stille ud for mange af rytterne, når de igen skal i ilden tirsdag på 10. etape. Det ser ud til at blive en kamp mellem sprinterne, da etapen er flad.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efter 19 år i uvished: Nu har...
bt.dk
Undrede du dig også? Derfor kom...
bt.dk
Fuld S-profil var rasende efter...
bt.dk
Slut med smøger på stranden: Her...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx