25/10-17 13:47; Opdateret: 25/10-17 14:25

Allerslev: Jeg trækker mig helt fra politik i KøbenhavnAllerslev: Jeg trækker mig helt fra politik i København

Anna Mee Allerslev trækker sig som borgmester og som politisk leder for De Radikale i København.

København. De Radikales integrations- og beskæftigelsesborgmester i København, Anna Mee Allerslev, trækker sig helt fra politik i København. Det fortæller hun på pressemøde.

- Jeg har besluttet at trække mig fra i dag, fordi jeg har indset, at jeg i den nuværende situation ikke kan komme til at gøre det, jeg brænder allermest for i hele verden, nemlig at snakke radikal politik, siger Anna Mee Allerslev.

Beslutningen kommer, efter at sagen om Anna Mee Allerslevs gratis brug af Københavns Rådhus til sit bryllup har udløst en lavine af opsigtsvækkende interne beskyldninger fra hendes partifæller.

I de seneste dage har flere radikale trukket deres støtte til Anna Mee Allerslev som spidskandidat og beskyldt hende for både korruption, intriger og talløse løgne.

Frem mod pressemødet var det uklart, om Anna Mee Allerslev ville trække sig ikke bare som borgmester, men også som spidskandidat for De Radikale til kommunalvalget.

Her er svaret ja til begge dele, fastslår den radikale profil på pressemødet. Hun siger både farvel til borgmesterposten og posten som politisk leder af De Radikale i København. Den post overtager Tommy Petersen nu.

- Jeg kender Tommy som en yderst kompetent og meget dygtig politisk kollega, som brænder for at gøre København bedre, siger Anna Mee Allerslev.

Det er dog op til De Radikale i hovedstaden at afgøre, om Tommy Petersen også skal være ny spidskandidat i stedet for Anna Mee Allerslev.

På grund af de formelle regler ved kommunalvalg vil Anna Mee Allerslev fortsat stå på stemmesedlen, men hun vil ikke opretholde sit mandat, hvis hun bliver valgt, fastslår hun.

Dermed sender hun et klart signal til vælgerne om at stemme på andre kandidater:

- Det er et farvel og tak uanset resultatet 21. november, siger Anna Mee Allerslev.

Skulle hun alligevel blive valgt, kan Anna Mee Allerslev blive fritaget af eksempelvis familiære- eller helbredsårsager. Og det lægger hun op til at bede om.

- Jeg stopper af personlige årsager. Jeg har bedt overborgmesteren om et møde inden for fire dage, og så er jeg stoppet i københavnsk politik. Hvis jeg bliver valgt, er svaret det samme, siger Anna Mee Allerslev.

Mens beslutningen er et farvel til politik på Københavns Rådhus, vil Anna Mee Allerslev på onsdagens pressemøde ikke tale om fremtiden.

Eksempelvis om hun på et senere tidspunkt vil stille op til andre politiske poster.

- Det har jeg ikke tænkt over lige nu. Jeg stopper i dag, siger Anna Mee Allerslev.

Hun blev borgmester allerede som 26-årig, da Klaus Bondam valgte at træde tilbage.

Anna Mee Allerslev er blevet anset for at være en profil i partiet, og hun havde fra begyndelsen opbakning fra partileder Morten Østergaard, som efter BT's første afsløringer skrev på Facebook:

- Som altid har du styr på det hele, Anna. BT kan rende og hoppe, kan de, skrev Østergaard.

Som en understregning af Allerslevs position stod hun ved siden af Morten Østergaard på De Radikales sommergruppemøde i august.

Næste mulighed for en politisk post kan blive folketingsvalget, som skal afholdes senest i juni 2019.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nærmest alle bloggere reklamerer lige...
bt.dk
21 vanrøgtede hunde blev fjernet fra...
bt.dk
Forskere gør vildt fund ved lille ø:...
bt.dk
Ophidset Morten Wieghorst: Det er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx