Af Niels Pedersen - 22/09-17 10:04

Par havde ikke råd til drømmebrylluppet: Så fik de en usædvanlig idéPar havde ikke råd til drømmebrylluppet: Så fik de en usædvanlig idé

Det engelske par Ben Farina og Clare Moran drømmer som så mange andre om at holde en kæmpe bryllupsfest. Men det har de ikke råd til. Derfor har Ben Farina fundet en noget alternativ og lettere kontroversiel måde at løse knuden på: Gæsterne skal betale for at deltage i festen. 

storybild

Parret kræver 1.260 kroner af samtlige voksne gæster, mens børnene 'slipper' med 420 kroner, skriver BBC.

»Folk betaler alligevel i dyre domme for at komme til bryllupper,« siger Ben Farina til BBC om den usædvanlige finansiering af drømmebrylluppet.

Brylluppet finder sted i juni 2018, og i den forbindelse bliver de 80 gæster inviteret på en forlænget weekend på Knockerdown Cottages i nærheden af Manchester, hvor der er adgang til både spa og swimmingpool. Men for at det kunne lade sig gøre, må gæsterne selv til lommerne.

»Jeg havde tænkt det hele igennem, før jeg friede,« siger 33-årige Ben Farina.

Han var fuldstændig overbevist om, at hans udkårne straks ville sætte spørgsmålstegn ved, om de overhovedet havde råd til at holde brylluppet, når han var faldet på knæ foran hende. Derfor havde han arbejdet på en detaljeret plan for, hvordan drømmebrylluppet kunne blive til virkelighed.

- Bryllupsfesten holdes på Knockerdown Cottages i byen Ashbourne. Pris 84.000 kroner.

- De 60 voksne gæster betaler hver 1.260 kr. for at deltage. Det løber op i 75.600 kroner.

- Gæster med børn betaler 420 kr. per barn. Der er 20 inviterede børn, så det bliver i alt 8.400 kroner.

- Brudgommens mor og far betaler 10.500 kr., som blandt andet dækker udgifterne til en helstegt pattegris, som serveres på bryllupsdagen.

- Brudeparret betaler 16.800 kr. af egen lomme, som går til alkohol på selve bryllupsdagen, maden, brudekjolen, brudepigernes kjoler og billige jakkesæt til brudgommen og forloveren. Alkoholen køber de i supermarkedet. Gæsterne skal selv medbringe eller betale drikkevarer til resten af weekenden.

- Brudgommens stedfader, der arbejder som kok, står for madlavningen dagen efter brylluppet. En ven af familien har tilbudt at være bryllupssanger.

Kilde: BBC

Clare Moran blev meget begejstret for ideen.

»Det er en fremragende måde at gøre det på. Jeg kan slet ikke vente. Han har virkelig tænkt det grundigt igennem,« siger Clare Moran til BBC.

Ifølge Ben Farina har de inviterede gæster taget godt imod ideen, og han forstår ikke, at folk udefra finder det kontroversielt, at gæsterne skal til lommerne.

»Alle kommer om fredagen og tager hjem om mandagen. Det er som en weekendferie for dem,« siger Ben Farina og fortsætter:

»Vi tager os jo ikke betalt for at gæsterne kommer til vores bryllup. Vi fortæller dem, at de selv skal betale for deres indkvartering. Vi har fortalt dem, at det er prisen, hvis de ønsker at komme.«

Selvom gæsterne betaler for størstedelen af udgifterne, slipper brudeparret ikke helt for at hive pengepungen frem.

»Vi bliver selv nødt til at betale for vielsesfogeden, jakkesættene, maden og kjolerne,« slår Ben Farina fast.

De 16.800 kroner er dog det rene vand ved siden af, hvad mange andre par ender med at spendere på den store dag.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Overraskende opråb fra rigmand kendt...
bt.dk
Forsker om snorken: Mænd snorker mest...
bt.dk
Patient døde da sygeplejerske faldt i...
bt.dk
Legendarisk DR-vært er død
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx