16/09-17 21:05

Pentagon: Rusland angreb bevidst USA-støttet gruppe i SyrienPentagon: Rusland angreb bevidst USA-støttet gruppe i Syrien

Rusland bliver beskyldt for at gå efter væbnet syrisk gruppe, der får støtte fra USA.

Washington. Pentagon, det amerikanske forsvarsministerium, beskylder Rusland for, at landets kampfly lørdag skulle have bombet et område i Syrien, hvor USA-støttede styrker samt rådgivere i en international koalition anført af USA var til stede.

Amerikanerne mener, at russerne godt vidste, at styrkerne befandt sig i området tæt på Dayr Az Zawr i det østlige Syrien.

Flere medlemmer af De Syriske Demokratiske Styrker (SDF) er blevet såret af de russiske bomber, lyder det. Ingen af rådgiverne fra den internationale koalition, som også Danmark er en del af, er blevet såret.

- Russiske bomber ramte et område, som russerne vidste rummede De Syriske Demokratiske Styrker og koalitionsrådgivere, skriver Pentagon i en meddelelse.

SDF består af kurdiske YPG-soldater og arabiske syrere. Gruppen bekæmper Islamisk Stat.

En talsmand for Ruslands militær, Igor Konasjenkov, afviste tidligere lørdag, at russiske fly skulle have angrebet SDF-styrker.

- Dette er ikke muligt. Hvorfor skulle vi bombe dem?, lød det fra talsmanden ifølge nyhedsbureauet AFP.

Både SDF og Rusland er i kamp med Islamisk Stat i Syrien, men der er kun få eksempler på, at russerne har bekriget SDF eller omvendt.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ny tendens inden for dating? Jeg går...
bt.dk
Irina efter bruddet: Sådan er...
bt.dk
Mulig personpåkørsel: Flere toge...
bt.dk
Tidligere Riis-stjerne indrømmer for...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx