Af Berit Hartung - 24/07-17 11:16

TV: 50 brandmænd i massiv udrykning - voldsom brand hærgerTV: 50 brandmænd i massiv udrykning - voldsom brand hærger

En større brand hærgede mandag morgen og formiddag en olievirksomhed i Kalundborg. Politiet advarede om giftig røg og opfordrede alle til at holde sig inden døre.

Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi på Twitter.


I timerne efter brandens opståen opfordrede politiet folk i området til at holde afstand. Dels på grund af røgen fra branden. Dels af hensyn til slukningsarbejdet. De advarede også om den giftige røg og bad alle i nærområdet om at blive indendøre. Den anbefaling ændrede de omkring klokken halv elleve, hvor de også oplyste, at branden nu er under kontrol.


Det er olieraffinaderiet Avista Oil Danmark på Juelsmindevej i Kalundborg, der brænder. Det er endnu uvist, hvad årsagen til branden er.

Branden giver også en del trafikale udfordringer. P4 Trafik advarer om, at der er en såkaldt kiggekø på rute 22 omkring Kalundborg.Ifølge BTs mand på stedet er der kaldt ekstra forstærkning ind, og til TV Øst siger beredskabschef Lasse E. Hansen fra Vestsjællands Brandvæsen, at brandvæsenet har sat al disponibelt mandskab ind i slukningsarbejdet. Han oplyser også, at selv om branden er alvorlig, så er brandfolkene ved at have styr på den.

»Vi har omkring 50 brandmænd og 15-20 slukningskøretøjer på stedet. Når vi har fået helt styr på varmen og sikret, at branden ikke spreder sig, skal vi i gang med at efterslukke og se nærmere på miljøudfordringen,« siger beredskabschefen til tv-stationen.

På nuværende tidspunkt er der heldigvis ingen meldinger om, at mennesker skulle være kommet til skade under branden.

Opdateres...

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

LTF-medlem udvises af Danmark
bt.dk
Multiresistente bakterier spreder sig...
bt.dk
Bombe i Superligaen: Stjæler...
bt.dk
Gymnasieelever hærgede i offentlig...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx