31/08-17 12:36

Aarhus Airport og SAS indgår samarbejde om mange nye ruterAarhus Airport og SAS indgår samarbejde om mange nye ruter

Nye flyruter i Aarhus er godt nyt for byens erhvervslivet og turister, mener Aarhus-borgmester.

Aarhus. Aarhus Airport har indgået en samarbejdsaftale med SAS om at etablere et stort antal internationale og nationale flyruter til og fra Aarhus. Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Aftalen vil samlet betyde en udvidelse af trafikken i Aarhus Airport på over 50 procent.

Erhvervslivet kan se frem til en langt højere frekvens i antallet af afgange mellem Aarhus og København, ligesom danske turister vil få adgang til en række nye sommerdestinationer direkte fra Aarhus.

Ifølge koncerndirektøren i SAS, Lars Sandahl Sørensen, er der flere årsager til, at SAS på denne måde satser massivt på Aarhus og byens lufthavn.

- Vi har taget bestik af dels kundernes ønsker og dels af Aarhus og Østjyllands visioner om selv at udvide og investere.

- Samtidig er Aarhus interessant for mange udenlandske virksomheder og ikke mindst i turismesammenhæng, så derfor tror vi på, at der findes et stort potentiale, siger Lars Sandahl Sørensen i en skriftlig kommentar.

Også borgmesteren i Aarhus, Jacob Bundsgaard (S), mener, at samarbejdsaftalen bliver afgørende for lufthavnens fremtid.

- Byens virksomheder har brug for en god infrastruktur både nationalt og internationalt, og derfor er dette ikke kun en god nyhed for Aarhus Airport, men i høj grad også for Aarhus.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx