14/02-18 08:24

Fransk ambassadør: Henrik satte kulør på DanmarkFransk ambassadør: Henrik satte kulør på Danmark

Den franske ambassadør i Danmark, Francois Zimeray, mindes prins Henrik som en sand kunstner.

København. Frankrigs ambassadør i Danmark, Francois Zimeray, der flere gange har mødt prinsen, mindes prins Henrik.

- Vores dybeste medfølelse går til H.M. dronning Margrethe 2., hele den kongelige familie og det danske folk. H.K.H. Prins Henriks liv har været en rejse gennem et århundrede. Han var en sand kunstner, der satte kulør på Danmark, skriver ambassadøren på Twitter.

Prins Henrik blev født som greve i den franske by Talence i Frankrig. Han tilbragte en del af sin barndom i Hanoi i Vietnam og studerede senere kinesisk og vietnamesisk.

Senere - i årene 1963-1967 - tjente han ved det franske udenrigsministeriums Asien-afdeling, inden han mødte dronning Margrethe, som han blev gift med.

- Som diplomat, talentfuld kunstner og digter bragte han sin uforligneligt glade livsappetit til Danmark. Hans liv blev en rejse gennem århundredet: fra fransk Indokina til det sydvestlige Frankrig under besættelsen, militærtjeneste i Algeriet og dernæst diplomat i London, indtil han blev gift med Danmark.

- På mange måder inkarnerede han smukt sin tids værdier: en klassisk uddannelse, en personlig stil med en sjælden blanding af alvor og humor, men frem for alt en dyb nysgerrighed. H.K.H. Prins Henrik bragte alle disse kvaliteter til Danmark, fik den danske livsstil til at stråle i glansen af hans egen “art de vivre”, lyder det fra den franske ambassadør på Facebook.

Ambassadøren beskriver også, at prinsen delte sig mellem Frankrig og Danmark.

- H.K.H. Prins Henrik var den mest danske blandt franskmænd, den mest franske blandt danskere, lyder det.

Kongehuset oplyser, at Prins Henrik sov stille ind klokken 23.18 tirsdag på Fredensborg Slot i Nordsjælland. Han blev 83 år gammel.

Ved hans side var dronning Margrethe og parrets to sønner, kronprins Frederik og prins Joachim.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet bekræfter: Vi har ham! Her...
bt.dk
Milliardæren Yvonne Seier...
bt.dk
Venner gennem 30 år: Eddie Skoller...
bt.dk
Kyllinge-gigant tvunget til...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx