05/12-17 13:54

Landsret: Drabsdømt veteran skal afsone på sikringsafdelingLandsret: Drabsdømt veteran skal afsone på sikringsafdeling

Vestre Landsret var enig med Retten i Randers i, at 43-årig mand er for sindssyg til almindelig anbringelse.

Viborg. En 43-årig krigsveteran fra Østjylland slipper ikke for at blive anbragt på Sikringsafdelingen i Slagelse på ubestemt tid for at have dræbt sine forældre.

Det har Vestre Landsret tirsdag besluttet.

I byretten blev han i oktober dømt til anbringelse på ubestemt tid på Sikringen i Slagelse, hvor man anbringer de farligste sindssyge kriminelle.

Det var den afgørelse, han håbede at få ændret i landsretten, så han i stedet ville blive anbragt på en lukket retspsykiatrisk afdeling.

Den 43-årige har erkendt, at han forvoldte forældrenes død, da de indfandt sig i et fritidshus ved Uggelhuse nær Randers.

Veteranen, der har været udsendt til Kosovo og Bosnien to gange i 1990’erne, forklarede i Retten i Randers, at han følte sig forfulgt af sine forældre.

Den 43-årige forklarede i byretten, at det kom til håndgemæng med forældrene den skæbnesvangre dag i juli sidste år. Da faren holdt en økse frem for sig, tog den tiltalte øksen og svingede den mod forældrene.

Efterfølgende gjorde han rent i huset og anbragte ligene i plastikposer. Derefter kørte han rundt med dem i forældrenes bil i flere dage, inden han blev standset og anholdt.

De lægelige eksperter har vurderet, at han var sindssyg på gerningstidspunktet og fortsat lider af en kronisk psykose.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Legendarisk dansk band: Ulovlig trick...
bt.dk
Søren Pind går ind i betændt debat...
bt.dk
Politiet med nye oplysninger i...
bt.dk
Michael Dyrby: Stop bureaukraterne
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx