23/11-17 13:09; Opdateret: 23/11-17 15:20

Moffe får delvis betinget fængselsstraf i cannabissagMoffe får delvis betinget fængselsstraf i cannabissag

Salg af cannabisolie var en overtrædelse af narkoparagraf, fastslår Retten i Holbæk. Men straffen er mild.

København. Den 46-årige murer Claus "Moffe" Nielsen er ved Retten i Holbæk idømt halvandet års delvist betinget fængsel i sag om salg af cannabisolie.

Et år af straffen skal ikke afsones, hvis "Moffe" kan holde sig fra et begå ny kriminalitet.

Olien blev brugt som ingrediens i chokoladeknapper med det formål at virke som medicin til syge og smerteplagede mennesker.

Retsformand Peter Ahleson understreger, at "Moffe" og fire andre tiltalte har overtrådt straffelovens paragraf om salg af euforiserende stoffer, populært kaldet narkoparagraffen.

- Driften af Moffes (salgshjemmeside, red.) har været tilrettelagt professionelt og været velorganiseret. De strafbare aktiviteter er foregået over en længere periode, lyder det blandt andet fra retsformanden.

Fire andre er også dømt i sagen. Blandt dem "Moffes" hustru. De har alle fået betingede domme på mellem fem og seks måneders fængsel.

Under domsafsigelsen holdt Claus "Moffe" Nielsen om sin hustru, mens retsformanden læste op fra rettens afgørelse.

De kunne lytte til en retsformand, der også fremførte sagens formildende omstændigheder.

- På den anden side er der lagt vægt på det, de tiltalte oplyste om deres bevæggrunde og formål, og at de ikke har opnået en større fortjeneste, lyder det fra retsformanden.

Og retten har set med milde øjne på sagen. I hvert fald mildere, end hvad anklager Lise Frandsen havde håbet på. Hun havde forlangt, at "Moffe" skulle straffes med tre års ubetinget fængsel.

Og selv om "Moffe" nu har rettens ord for, at han straffelovsovertræder, så er han tilfreds med udfaldet.

- Jeg er lettet. Det er jeg sgu. Jeg er lettet over, at min kone ikke skal i fængsel, og jeg er lettet over, at de andre ikke skal i fængsel, lyder det fra Claus "Moffe" Nielsen efter dommen.

- Og at dommeren mener, at jeg skal i fængsel. Det er sgu okay. Det kan jeg godt leve med, at jeg skal ind og sidde fire måneder. Det er en okay dom, siger han.

Efter torsdagens domsafsigelse blev de dømte modtaget med klapsalver af dusinvis af tilhængere uden for retten. Under hele sagen har der været massiv opbakning til "Moffe" og co.

Men billedet af "Moffe" som en helt har fået en i manges øjne nok uskøn ridse i lakken. Under sagen er det nemlig kommet frem, at "Moffe" lå inde med 14 utugtige billeder af piger under 18 år.

Peter Ahleson sagde torsdag, at retten har vurderet, at der er tale om børneporno.

Det havde "Moffe" under sagen også tilstået. Dog var det ikke uforbeholdent. Men han mente ikke, at retten ville tro på, at der ikke var tale om billeder af mindreårige.

Alle fem dømte valgte at modtage rettens dom. Derfor bliver det nu alene op til anklagemyndigheden, om sagen skal ankes til Østre Landsret.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

United-legendes klub udsat for hetz:...
bt.dk
Professor: Overhængende fare for...
bt.dk
Se det første billede: Prins William...
bt.dk
Glemte et gratis æble i sin taske: NU...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx