16/07-17 12:46

Israel har genåbnet Tempelbjerget efter drabIsrael har genåbnet Tempelbjerget efter drab

Nye metaldetektorer og overvågningskameraer forstærker spændinger mellem israelere og muslimske myndigheder.

Jerusalem. Israel genåbnede ifølge AFP søndag et af de helligste steder i Jerusalem, efter at det var blev lukket som følge af drab på to politifolk.

Israel havde lukket Tempelbjerget for muslimer og turister fredag, da tre palæstinensere åbnede ild og dræbte to politibetjente.

Som noget nyt er der opstillet metaldetektorer og overvågningskameraer, hvilket har medført forstærkede spændinger mellem israelerne og de muslimske myndigheder.

En folkemængde råbte "Allahu Akbar" (Gud er størst), da de første besøgende fik adgang til området Jerusalem's Haram al-Sharif, der er kendt som Tempelbjerget.

Det berømte hellige sted og brændpunkt omfatter både Al-Aqsa moskéen og Klippemoskéen. Klippen, de er bygget på, er det såkaldte Morijas bjerg, hvor Abraham ifølge Bibelen skulle ofre sin søn Isak, ifølge Koranen Ismail.

Det er også bjerget, hvorfra profeten Muhammed ifølge traditionen fór til himmels.

- Det er som "hellig krig", sagde en palæstinensisk talsmand, Fawzi Barhoum, da området blev lukket. Han opfordrede til angreb på israelske soldater og bosættere på Vestbredden.

Grædemuren, der er Tempelpladsens vestlige mur, regnes for at være det helligste sted for jøder.

Ifølge den israelske avis Haaretz jagtede politiet fredag de tre angribende mænd gennem den gamle bydel i Jerusalem, før de blev skudt og dræbt.

De tre palæstinensere var troende muslimer og israelske statsborgere.

Efter skyderiet blev folk evakueret fra området. Den muslimske fredagsbøn blev ifølge den britiske avis The Guardian aflyst for første gang i 17 år.

/ritzau/AFP

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kronprins Frederik talte om sin fars...
bt.dk
Medarbejdere er rasende: De ansatte...
bt.dk
Landsholdslegende om Laudrups...
bt.dk
Premier League-stjerne jublede over...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx