15/12-17 13:26; Opdateret: 15/12-17 14:27

Heavy-legender kommer til København til sommerHeavy-legender kommer til København til sommer

Det snart 50 år gamle heavy metal-band Judas Priest spiller i Royal Arena til juni. Det skriver Livenation.

København. De to rockbands Judas Priest og Megadeth spiller i Royal Arena i København den 10. juni 2018. Det skriver koncertarrangøren Livenation i en meddelelse.

Førstnævnte band har næsten 50 år på bagen og var et af de bands, der skabte heavy metal-genren. I sin lange, lange levetid har bandet solgt over 50 millioner album.

- Judas Priest er uden tvivl blandt de udvalgte få, der var med til at skabe heavy metal tilbage i starten af 70’erne, og de er stadig blandt genrens mest ikoniske og vigtigste navne, skriver Livenation i pressemeddelelsen.

Med sig har Judas Priest det noget yngre, men også i den verden ikoniske band Megadeth, der blev startet i 1980'erne af guitaristen Dave Mustaine, da han forlod Metallica.

Judas Priest udgiver til næste år efter planen albummet "Firepower", som også er årsagen til, at bandet tager på turné.

- Det er fremragende. Dette er det, Priest lever for. Vi er et hårdtarbejdende metalband, der stadig laver metal efter mere end 40 år, skriver frontmand i bandet Rob Halford i meddelelsen.

Han kom til bandet i midten af 1970'erne, efter at medlemmer var kommet og gået siden starten i 1969. I en længere periode var han kendt for ofte at komme på scenen kørende på en Harley Davidson motorcykel.

Rob Halford var dermed også med i Judas Priest, da det for alvor slog igennem i starten af 1980'erne med albummet "British Steel".

Halford er også omdrejningspunktet i en af de mere aparte kapitler i Judas Priests historie.

Han forlod bandet - øjensynligt i vrede - i 1991. Han blev senere erstattet af Tim Owens, der havde ageret Halford i et hyldestband til netop Judas Priest. Halford vendte senere tilbage, efter han var sprunget ud som homoseksuel.

Megadeth, der også kommer på scenen i Royal Arena, blev skabt i 1983 og udgav sit første album, "Killing is my business... And business is Good!", i 1985. Bandet har solgt over 20 millioner albums på verdensplan.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

DMIs meteorolog har en nedslående...
bt.dk
Tjener tilbød Jes Dorph en fadøl: Jeg...
bt.dk
Ziegler om forhandlinger: Jeg er...
bt.dk
Se det søde billede: Filmstjerne er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx