14/08-17 06:47

PORTRÆT: Danskeren der blev våbenhandler i SydafrikaPORTRÆT: Danskeren der blev våbenhandler i Sydafrika

En sag mod en dansk våbenhandler i Sydafrika begynder mandag. Han anklages for omskæringer og lejemord.

Bloemfontein. Anklagerne mod en 65-årig dansk mand er gået verden rundt, efter at politiet i september 2015 anholdt ham efter fundet af 21 afskårne kønsdele i hans fryser.

Mandag begynder sagen mod våbenhandleren Peter Frederiksen i Retten i Bloemfontein i Sydafrika.

De mest omtalte af anklagerne mod danskeren handler om omskæring af kvinder og bestilling af drabet på sin ekskone.

Men det er ikke første gang, at Peter Frederiksen sidder på anklagebænken i en straffesag. Faktisk var en fængselsdom for ulovlig våbenhandel i Danmark, grunden til at han rejste til Sydafrika i 2006.

Det skrev DR i september 2015 på baggrund af interview med danskeren, som blev lavet, før han blev anholdt 17. september 2015.

Inden han slog sig ned i Sydafrika arbejdede han ifølge TV2 i Nordsjælland i familiens virksomhed, der tækkede bygninger.

I sin fritid dyrkede han sin lidenskab for våben og jagt. Det resulterede dog i flere domme for ulovlig våbenbesiddelse, som altså til sidst fik ham til at rejse til Sydafrika.

Her gjorde han sin passion for våben til sit arbejde, da han begyndte at handle med våben. Han åbnede en forretning i Bloemfontein i Sydafrika og en i nabolandet Lesotho.

Nogle af anklagerne i den kommende retssag går dog på, at han ulovligt har været i besiddelse af våben og opgivet falske oplysninger i forbindelse med sit certifikat.

Hjemme i Danmark var han gift, men han blev i 2010 gift med en ny kvinde i Lesotho. Det var ifølge den sydafrikanske anklagemyndighed, mens han stadig var gift med sin danske kone.

I interviewet med DR fortalte Peter Frederiksen desuden, at han i mange år praktiserede omskæring af kvinder.

Den 17. september 2015 fandt politiet 21 afskårne klitorisser fra kvinder i danskerens fryser. Siden den dag har han siddet varetægtsfængslet.

Politiets talsmand, Hangwani Mulaudzi, understregede efter fundet, at sagen er meget usædvanlig:

- Vi har aldrig set noget lignende, sagde han i september 2015.

Selv har den anklagede dansker peget på, at beviserne imod ham ikke hænger sammen. Han peger på ekskonen og hævder, at det var hende, som opbevarede kønsdelene.

Ekskonen, der anmeldte danskeren og var kronvidne i sagen, blev dog skudt 20. oktober 2015 - cirka en måned efter mandens anholdelse.

Anklageren i sagen mener, at det var danskeren, der sørgede for at få drabet bestilt.

Foruden det makabre fund i fryseren og bestilling af mordet på ekskonen, har danskeren en lang række anklager imod sig. Han anklages blandt andet for at have produceret børneporno og voldtaget et barn og to kvinder.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx