02/09-17 18:15

Polsk klatrer triumferer på hård Vuelta-etapePolsk klatrer triumferer på hård Vuelta-etape

Chris Froome fører stadig Vueltaen, men Vincenzo Nibali reducerede lørdag afstanden op til briten.

Madrid. Lørdag ramte Vuelta a España en af løbets hårdeste etaper, da de 175 kilometer fra Écija til Sierra de la Pandera skulle tilbagelægges.

Etapen bød på adskillige stigninger, og rytterne skulle blandt andet op ad den frygtede Alto Valdepeñas de Jáen-stigning i 1075 meters højde, inden finalen skulle foregå på La Pandera, som er en stigning, der strækker sig over 12 kilometer.

En af forhåndsfavoritterne til etapesejren var polske Rafal Majka (Bora), og med cirka ti kilometer til mål stak han af fra Bart De Clercq (Lotto-Soudal) og Rui Costa (UAE) i front.

Majkas holdkammerat Patrick Konrad havde inden da gjort et kæmpe stykke arbejde for Majka. Konrad satte et afsindigt tempo og førte Majka frem. Med ti kilometer igen slap han sin holdkammerat, og lod Majka om at gøre arbejdet færdigt.

Majka fik et hul på 1 minut og 40 sekunder til feltet, hvor blandt andre Alberto Contador (Trek), Chris Froome (Sky), Fabio Aru (Astana), Romain Bardet (AG2R) og Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) sad.

Men med godt samarbejde flere hold imellem begyndte feltet at æde sig ind på den førende polak, der trådte i pedalerne for en etapesejr.

Med fem kilometer til mål havde han 1 minut og 20 sekunder til feltet.

De sidste få kilometer af etapens sidste stigning begyndte flere af løbets store navne at spille med musklerne. Bardet forsøgte sig med et angreb, og det samme gjorde Contador.

Det var først da Nibali angreb, at hullet blev slået. Contador gik med, og snart kom Froome og Miguel Ángel López (Astana) op til dem. Med det samme slog Lopez kontra, og han stak af i jagten på Majka.

Men hullet til Majka var for stort, og polakken kunne hæve armene i triumf, da han passerede målstregen 26 sekunder før Lopez.

Chris Froome beholder førertrøjen, men Nibali formår at tage nogle få sekunder på briten, der nu er 55 sekunder foran. Esteban Chaves mister sin podieplads, da den overtages af Wilco Kelderman (Sunweb).

Søndagen byder på 129,4 kilometer fra Alcala la Real til Alto Hoya de la Mora, som meget muligt kan blive endnu hårdere end lørdagens etape.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

For 28 måneder siden faldt...
bt.dk
Prins Henriks ønske: Overraskede...
bt.dk
Øverste 17 meter i stort højhus kan...
bt.dk
Paradise-Mads i opråb til unge: Hold...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx