03/11-17 12:13

Merkel ser optimistisk på koalitionsforhandlingerMerkel ser optimistisk på koalitionsforhandlinger

Forbundskansleren siger, at alle partnere skal have deres identitet med ind i samarbejde.

Berlin. Den tyske forbundskansler, Angela Merkel, tror på, at det vil lykkes for de tre partier, som forhandler om en ny regeringskoalition i Berlin, at nå til enighed om en regeringsaftale.

Det siger Angela Merkel fredag. Men hun forudser vanskelige møder.

- Jeg tror stadig på, at vi kan få samlet alle ender, hvis vi gør os umage, siger Merkel forud for en ny forhandlingsrunde mellem hendes konservative kristelige demokrater og det liberale parti FDP samt Miljøpartiet De Grønne.

Den nye koalition, som er den første i Tyskland mellem de tre partier på nationalt plan, ventes at først at komme på plads om mange uger. Alle skal nå til enighed om alt fra indvandring over EU-reformer til klimapolitik.

Merkel siger, at repræsentanter fra CDU og dets bayerske søsterparti CSU i de seneste 10 dage har forhandlet intenst og udførligt med repræsentanter fra FDP og De Grønne.

Den optimistiske udmelding fra Merkel er den første, hun har fremsat offentligt i lang tid om koalitionen.

En koalition mellem de tre partier kaldes en Jamaica-koalition, hvilket henviser til partiernes farver - sort, gul og grøn - der er de samme som i Jamaicas flag.

Forbundskansleren siger, at alle partnere i koalitionen skal have deres identitet med ind i samarbejdet, hvis det skal være til gavn for forbundsrepublikken.

- CDU er i hvert fald indstillet på samarbejdet, siger Merkel.

Merkels greb om magten synes at være svækket efter forbundsdagsvalget i september, hvor hendes parti mistede terræn. CDUs tilbagegang blev tydeliggjort igen ved et delstatsvalg i Niedersachsen i sidste måned.

/ritzau/dpa

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Folk har sablet Tivoli ned for det i...
bt.dk
Derfor var Kim Walls forældre ikke...
bt.dk
Kim blev ulovligt undersøgt af en...
bt.dk
Peter Madsens dødsporno vist frem i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx